Рецепт Зубатка в клярі фото

Зубатка в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Зубатка
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в клярі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування зубатки в клярі. У зубатки дуже м'яке, соковите і біле філе.

Опис приготування:

Зубаток існує кілька видів: плямиста, синя і смугаста. Вони всі різні, і готуються так само різними способами. У цьому рецепті ми приготуємо плямисту зубатку.

  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Зубатка - 600 грам
  • Сіль і перець - 1 За смаком
  • Рослинна олія - 40 мілілітрів
  • Борошно - 1 Склянка
  • Горілка - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 0, 5 склянки
збитки в клярі - фото крок 1
1. Займемося рибою. М'ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо шматочками. Поперчити і посолити, збризніть лимонним соком. Приблизно 15-20 хвилин залишаємо маринуватися.
збитки в клярі - фото крок 2
2. Приготовим кляр. Від жовтка відокремимо білок і збити до гострих піків. В іншій мисці змішаємо воду, жовток, борошно і додамо трохи горілки. Трохи посолити і додаємо рослинного масла (столова ложка).
збитки в клярі - фото крок 3
3. Ложкою в кляр обережно додаємо збитий білок. Виходить об'ємна маса клярі.
збитки в клярі - фото крок 4
4. Вмочуємо замариновані шматочки риби в кляр, потім викладемо на добре розігріту сковороду з рослинним маслом.
збитки в клярі - фото крок 5
5. З кожного боку обсмажуємо шматочки риби, до появи золотистого кольору. Викладемо на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
збитки в клярі - фото крок 6
6. Можна прикрасити зеленню і овочами.

Схожі рецепти