Зубатка в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування зубатки в клярі. У зубатки дуже м'яке, соковите і біле філе.
Зубаток існує кілька видів: плямиста, синя і смугаста. Вони всі різні, і готуються так само різними способами. У цьому рецепті ми приготуємо плямисту зубатку.
- Лимон - 0, 5 штуки
- Зубатка - 600 грам
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Горілка - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
1. Займемося рибою. М'ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо шматочками. Поперчити і посолити, збризніть лимонним соком. Приблизно 15-20 хвилин залишаємо маринуватися.
2. Приготовим кляр. Від жовтка відокремимо білок і збити до гострих піків. В іншій мисці змішаємо воду, жовток, борошно і додамо трохи горілки. Трохи посолити і додаємо рослинного масла (столова ложка).
3. Ложкою в кляр обережно додаємо збитий білок. Виходить об'ємна маса клярі.
4. Вмочуємо замариновані шматочки риби в кляр, потім викладемо на добре розігріту сковороду з рослинним маслом.
5. З кожного боку обсмажуємо шматочки риби, до появи золотистого кольору. Викладемо на паперову серветку, щоб прибрати зайвий жир.
6. Можна прикрасити зеленню і овочами.