Смажена зубатка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Смажену рибку можна подавати не тільки до вечері або на обід, а також є її з келихом пива. Хочете самі приготувати таку? Тоді візьміть собі на замітку рецепт мій рецепт!
Опис приготування:
Якщо ви любите побалувати себе келихом холодного пива, то така рибка буде вам до смаку. Ви можете подавати страву з овочами (свіжими або маринованими). Після обсмажування можна відправити рибку на кілька хвилин в духовку, щоб підсушити корочку. Можна і зовсім приготувати рибу в духовці на деку.
- Файл Dentex - 700-900 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Заголовок для палітурки - 3/4 склянки
- Пшеничне борошно - 0, 5 склянки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Вимийте рибку. У миску налийте молоко і викладіть філе риби, залиште на 10-15 хвилин.
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Змішайте пшеничне і кукурудзяне борошно, додайте сіль, часниковий порошок, паприку і кайенский перець. Кожен шматочок риби умочіть в паніровці з двох сторін.
3. Викладіть рибку в розігріту сковороду.
4. Обсмажуйте з кожного боку 2-4 хвилини до утворення рум'яної скоринки.
5. Викладіть рибку в розігрітий до 100 градусів духовку на час приготування інших шматочків, що допоможе зберегти хрустку скоринку.
6. Подавайте рибку з скибочками лимона і маринованими овочами. Смачного!