Смажена зубатка
(покроковий рецепт з фото)
Смажену рибку можна подавати не тільки до вечері або на обід, а також є її з келихом пива. Хочете самі приготувати таку? Тоді візьміть собі на замітку рецепт мій рецепт!
Якщо ви любите побалувати себе келихом холодного пива, то така рибка буде вам до смаку. Ви можете подавати страву з овочами (свіжими або маринованими). Після обсмажування можна відправити рибку на кілька хвилин в духовку, щоб підсушити корочку. Можна і зовсім приготувати рибу в духовці на деку.
- Файл Dentex - 700-900 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Заголовок для палітурки - 3/4 склянки
- Пшеничне борошно - 0, 5 склянки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Каєнський перець - 1 щіпка
1. Вимийте рибку. У миску налийте молоко і викладіть філе риби, залиште на 10-15 хвилин.
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Змішайте пшеничне і кукурудзяне борошно, додайте сіль, часниковий порошок, паприку і кайенский перець. Кожен шматочок риби умочіть в паніровці з двох сторін.
3. Викладіть рибку в розігріту сковороду.
4. Обсмажуйте з кожного боку 2-4 хвилини до утворення рум'яної скоринки.
5. Викладіть рибку в розігрітий до 100 градусів духовку на час приготування інших шматочків, що допоможе зберегти хрустку скоринку.
6. Подавайте рибку з скибочками лимона і маринованими овочами. Смачного!