Зубатка смажена
(покроковий рецепт з фото)
Любителям рибки рекомендую спробувати повторити на своїй кухні цей простий рецепт. Ніжна і соковита всередині і з хрусткою скоринкою - це дуже смачно. Дивіться, як приготувати зубатку смажену.
Щоб зубатка була пікантні, рекомендую попередньо приготувати для неї маринад. В даному випадку для нього використовується невелика кількість горілки, але алкоголь легко можна виключити при бажанні. В рецепт також можна додати найрізноманітніші спеції, сушену зелень і т.Д.
- Стейк зубатки - 2-3 штук
- Лимон або вапно - 0.5 штуки
- Горілка - 25 мілілітрів (по бажанню )
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Ось перед вами всі інгредієнти, які будуть потрібні, щоб повторити рецепт приготування зубатки смаженої.
2. Для маринаду в глибоку миску вичавіть сік лимона і додайте терту цедру. Влийте горілку, додайте сіль, перець, трохи рослинного масла. Все ретельно перемішайте.
3. Рибку вимийте, обсушити трохи і викладіть в маринад. Якщо час дозволяє, залиште на півгодинки.
4. В окремій мисочку збийте яйце з дрібкою солі. Занурте стейки в яйце і простежте, щоб вони були повністю покриті.
5. А після обваляйте в панірувальних сухарях. Також в цей простий рецепт зубатки смаженої можна використовувати борошно як панірування.
6. На сковороді розігрійте олію. Можна взяти суміш вершкового і рослинного. Викладіть рибку і обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки. От і все, зубатка смажена в домашніх умовах готова. Перед подачею викладіть її на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла. Подавайте до столу з гарніром, зеленню або соусом.