Рецепт Зубатка смажена фото

Зубатка смажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Зубатка
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в паніровці
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Любителям рибки рекомендую спробувати повторити на своїй кухні цей простий рецепт. Ніжна і соковита всередині і з хрусткою скоринкою - це дуже смачно. Дивіться, як приготувати зубатку смажену.

Опис приготування:

Щоб зубатка була пікантні, рекомендую попередньо приготувати для неї маринад. В даному випадку для нього використовується невелика кількість горілки, але алкоголь легко можна виключити при бажанні. В рецепт також можна додати найрізноманітніші спеції, сушену зелень і т.Д.

  • Стейк зубатки - 2-3 штук
  • Лимон або вапно - 0.5 штуки
  • Горілка - 25 мілілітрів (по бажанню )
  • Сухарі паніровочні - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
збитки смажена - фото крок 1
1. Ось перед вами всі інгредієнти, які будуть потрібні, щоб повторити рецепт приготування зубатки смаженої.
збитки смажена - фото крок 2
2. Для маринаду в глибоку миску вичавіть сік лимона і додайте терту цедру. Влийте горілку, додайте сіль, перець, трохи рослинного масла. Все ретельно перемішайте.
збитки смажена - фото крок 3
3. Рибку вимийте, обсушити трохи і викладіть в маринад. Якщо час дозволяє, залиште на півгодинки.
збитки смажена - фото крок 4
4. В окремій мисочку збийте яйце з дрібкою солі. Занурте стейки в яйце і простежте, щоб вони були повністю покриті.
збитки смажена - фото крок 5
5. А після обваляйте в панірувальних сухарях. Також в цей простий рецепт зубатки смаженої можна використовувати борошно як панірування.
збитки смажена - фото крок 6
6. На сковороді розігрійте олію. Можна взяти суміш вершкового і рослинного. Викладіть рибку і обсмажте на середньому вогні до золотистої скоринки. От і все, зубатка смажена в домашніх умовах готова. Перед подачею викладіть її на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла. Подавайте до столу з гарніром, зеленню або соусом.

Схожі рецепти