Рецепт Заварний крем з вершками фото

Заварний крем з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Вершки, Яйця
Для дітей
Десерти

Початківці кулінари побоюються приступати до приготування заварного крему, вважаючи його «примхливим і непередбачуваним». Але це не так! дивіться, як приготувати заварний крем з вершками, це просто.

Заварний крем використовується для начинки тістечок, прошарку тортів, а може бути і самостійним десертом, який можна подати з фруктами або просто посипавши корицею або какао. Порада: перед використанням готового заварного крему, його краще потримати в холодильнику пару годин, а краще - залишити на всю ніч.

  • Вершки - 470 грам
  • Цукор - 95 грам
  • Жовтки - 5 штук
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
заварний крем з вершками - фото крок 1
У товстостінній каструлі змішайте вершки, цукор, сіль і нагрійте до початку слабкого кипіння, постійно перемішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
заварний крем з вершками - фото крок 2
Ретельно збийте яєчні жовтки в невеликій мисці.
заварний крем з вершками - фото крок 3
Додайте до жовтків залишилися 2 ст.Л. Цукру і збивайте до тих пір, поки цукор не розчиниться і суміш не стане вершкової, близько 15 секунд.
заварний крем з вершками - фото крок 4
Додайте до жовтків кукурудзяний крохмаль і збивайте, поки суміш не стане блідо-жовтою і густий, близько 20 секунд.
заварний крем з вершками - фото крок 5
Коли вершки скипить, поступово додайте їх до жовтків, постійно збиваючи суміш.
заварний крем з вершками - фото крок 6
Отриману масу поверніть в товстостінну каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно перемішуючи, поки на поверхні не з'являться бульбашки, і суміш не стане густою і глянсовою, близько 30 секунд.
заварний крем з вершками - фото крок 7
Зніміть каструльку з плити, додайте кубики вершкового масла.
заварний крем з вершками - фото крок 8
Додайте ванільну есенцію, крем перемішайте.
заварний крем з вершками - фото крок 9
Процідіть заварний крем через дрібнопористий сито, щоб позбутися від грудочок, якщо вони є.
заварний крем з вершками - фото крок 10
Накрийте чашку з кремом харчовою плівкою методом «контакту», щоб запобігти утворенню верхньої скоринки і поставте в холодильник, мінімум на 3 години перед використанням.

Схожі рецепти