Заварний крем з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Початківці кулінари побоюються приступати до приготування заварного крему, вважаючи його «примхливим і непередбачуваним». Але це не так! дивіться, як приготувати заварний крем з вершками, це просто.
Заварний крем використовується для начинки тістечок, прошарку тортів, а може бути і самостійним десертом, який можна подати з фруктами або просто посипавши корицею або какао. Порада: перед використанням готового заварного крему, його краще потримати в холодильнику пару годин, а краще - залишити на всю ніч.
- Вершки - 470 грам
- Цукор - 95 грам
- Жовтки - 5 штук
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
У товстостінній каструлі змішайте вершки, цукор, сіль і нагрійте до початку слабкого кипіння, постійно перемішуючи, щоб цукор повністю розчинився.
Ретельно збийте яєчні жовтки в невеликій мисці.
Додайте до жовтків залишилися 2 ст.Л. Цукру і збивайте до тих пір, поки цукор не розчиниться і суміш не стане вершкової, близько 15 секунд.
Додайте до жовтків кукурудзяний крохмаль і збивайте, поки суміш не стане блідо-жовтою і густий, близько 20 секунд.
Коли вершки скипить, поступово додайте їх до жовтків, постійно збиваючи суміш.
Отриману масу поверніть в товстостінну каструлю, доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно перемішуючи, поки на поверхні не з'являться бульбашки, і суміш не стане густою і глянсовою, близько 30 секунд.
Зніміть каструльку з плити, додайте кубики вершкового масла.
Додайте ванільну есенцію, крем перемішайте.
Процідіть заварний крем через дрібнопористий сито, щоб позбутися від грудочок, якщо вони є.
Накрийте чашку з кремом харчовою плівкою методом «контакту», щоб запобігти утворенню верхньої скоринки і поставте в холодильник, мінімум на 3 години перед використанням.