Рецепт Заварний крем з манкою фото

Заварний крем з манкою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Крупи, Молоко, Вершкове масло, Манька
Для дітей
Десерти

Постарайтеся точно слідувати рецептом, і тоді у вас вийде густий, повітряний і смачний заварний крем, який ви можете використовувати для домашніх тістечок.

Розповідаю, як приготувати заварний крем з манкою.

1. Змішуємо молоко з цукром, ставимо на повільний вогонь.

2. Як тільки молоко почне закипати, тонкою цівкою всипаємо в нього манку, постійно і ретельно помішувати.

3. Варимо "кашу" до загустіння, потім вимикаємо вогонь і даємо їй охолонути.

4. М'яке масло збиваємо міксером до тих пір, поки воно не стане пишним.

5. Вливаємо в масло манний крем. Ретельно перемішуємо міксером.

6. Для того, щоб крем був повітряним і ароматним, додаємо в нього сік половини часточки лимона і (за смаком та уподобаннями) 1 ст. Ложку лікеру або 1 ч.Ложку ванільного цукру.

7. Також на свій розсуд можна додати трохи подрібнених горіхів або згущеного молока.

Заварний крем з манкою готовий! Використовуйте його за призначенням.


  • Манька - 100 грам
  • Цукровий пісок - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Молоко незбиране - 1, 5 склянки
Розповідаю, як приготувати заварний крем з манкою.

1. Змішуємо молоко з цукром, ставимо на повільний вогонь.

2. Як тільки молоко почне закипати, тонкою цівкою всипаємо в нього манку, постійно і ретельно помішувати.

3. Варимо "кашу" до загустіння, потім вимикаємо вогонь і даємо їй охолонути.

4. М'яке масло збиваємо міксером до тих пір, поки воно не стане пишним.

5. Вливаємо в масло манний крем. Ретельно перемішуємо міксером.

6. Для того, щоб крем був повітряним і ароматним, додаємо в нього сік половини часточки лимона і (за смаком та уподобаннями) 1 ст. Ложку лікеру або 1 ч.Ложку ванільного цукру.

7. Також на свій розсуд можна додати трохи подрібнених горіхів або згущеного молока.

Заварний крем з манкою готовий! Використовуйте його за призначенням.

Схожі рецепти