Лимонний крем з манкою
(покроковий рецепт з фото)
Такий лимонний крем з манкою можна використовувати не тільки в якості крему для торта або тістечок, але і як самостійне блюдо у вигляді десерту. Готується такий крем всього за 40 хвилин.
Смачний, ніжний і повітряний лимонний крем з манкою готується дуже легко. Всім звичну нам манну кашу можна зробити у вигляді крему для тортів чи тістечок. У крем додається вершкове масло і лимонний сік. Останній компонент робить крем більш пікантним і зі своєрідні кислуватим присмаком. Якщо не любите лимон, можна обійтися і без нього, а за смаком додати варене згущене молоко або какао.
- Манна крупа - 100 грам
- Молоко - 2 склянки
- Лимон - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 30 грам
1. Готується такий лимонний крем з манкою простіше простого і є не тільки альтернативою іншим кремам, але і виступає як самостійна страва (десерт). У такій крем можна додати будь-які фрукти за бажанням, варене згущене молоко і т.П.
2. Кип'ятимо молоко, додаємо поступово манну крупу. Важливо, щоб не було грудок, тому всипати її потроху. В середині варіння додайте і цукор.
3. Варимо манну кашу середньої густини, після чого знімаємо з вогню і даємо їй повністю охолонути. Щоб прискорити процес охолодження, помістіть ємність в холодну воду (за принципом водяної бані).
4. Окремо збийте вершкове масло до пишної консистенції. І поступово додайте до нього готову манну кашу.
5. Збивайте до тих пір, поки маса не вийде однорідної. В кінці збивання додайте трохи лимонного соку (кілька чайних ложок). Після цього поставте лимонний крем з манкою в холодильник на 1 час (якомога більше).
6. Ось такий готовий виходить лимонний крем з манкою. Він дуже повітряний і смачний.