Заварний крем з манки
(покроковий рецепт з фото)
Універсальний заварний крем для тортів, тістечок або просто так, якщо вам захотілося до чаю смачного крему. Показую і розповідаю рецепт приготування заварного крему з манки.
Заварний крем з манки дуже просто готувати. До речі, крім стружки кокосової, ви можете додавати і інші наповнювачі або ароматизатори: какао, ягідні сиропи або шоколад. Просто мені дуже подобається кокосова стружка. Для приготування заварного крему також знадобиться нежирне молоко і справжнє вершкове масло (не поширюється). Далі дивіться рецепт.
- Молоко - 0, 5 L
- Манька - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 0, 75 склянки
- Кокосова стружка - 50 грам
- Ванілін - За смаком
Манку розведіть в молоці. Буде потрібно 100 мл. Молоко повинно бути холодним.
Решту молока поставте на вогонь, додайте цукор і ванілін.
Додайте манку, не переставайте помішувати.
Варіть до загусання, не перестаючи помішувати.
Потім додайте кокосову стружку, перемішайте ретельно. Вогонь вимкніть.
Окремо збийте міксером масло вершкове.
Коли манка остигне, додайте до неї масло, ще раз все збийте.
Через кокосової стружки крем може виглядати пухким, але при нанесенні на коржі, наприклад, він вирівнюється. Структура у нього однорідна, а сам крем дуже ніжний.
Ось такий варіант заварного крему з манки. Смачного!
Ось такий варіант заварного крему з манки. Смачного!