Рецепт Заварний крем з манки фото

Заварний крем з манки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Манька
На полуденок , Для дітей
Десерти , Крем
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.

Універсальний заварний крем для тортів, тістечок або просто так, якщо вам захотілося до чаю смачного крему. Показую і розповідаю рецепт приготування заварного крему з манки.

Опис приготування:

Заварний крем з манки дуже просто готувати. До речі, крім стружки кокосової, ви можете додавати і інші наповнювачі або ароматизатори: какао, ягідні сиропи або шоколад. Просто мені дуже подобається кокосова стружка. Для приготування заварного крему також знадобиться нежирне молоко і справжнє вершкове масло (не поширюється). Далі дивіться рецепт.

  • Молоко - 0, 5 L
  • Манька - 6 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 0, 75 склянки
  • Кокосова стружка - 50 грам
  • Ванілін - За смаком
заварний крем з манки - фото крок 1
Манку розведіть в молоці. Буде потрібно 100 мл. Молоко повинно бути холодним.
заварний крем з манки - фото крок 2
Решту молока поставте на вогонь, додайте цукор і ванілін.
заварний крем з манки - фото крок 3
Додайте манку, не переставайте помішувати.
заварний крем з манки - фото крок 4
Варіть до загусання, не перестаючи помішувати.
заварний крем з манки - фото крок 5
Потім додайте кокосову стружку, перемішайте ретельно. Вогонь вимкніть.
заварний крем з манки - фото крок 6
Окремо збийте міксером масло вершкове.
заварний крем з манки - фото крок 7
Коли манка остигне, додайте до неї масло, ще раз все збийте.
заварний крем з манки - фото крок 8
Через кокосової стружки крем може виглядати пухким, але при нанесенні на коржі, наприклад, він вирівнюється. Структура у нього однорідна, а сам крем дуже ніжний.
Ось такий варіант заварного крему з манки. Смачного!

Схожі рецепти