Крем з манки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобаються заварні крему, приготуйте смачний і дуже ніжний крем з манної крупи. Він підходить і як начинка для заварних тістечок, і для прошарку багатьох тортів. Процес простий і легкий.
Крем з манки, приготований за цим простим рецептом, виходить вершковим і з легким ароматом лимона. Він добре тримає форму і тому прекрасно підходить для прошарку листкових тортів, для начинки заварних тістечок. В залежності від того, наскільки густим вам знадобиться крем, ви можете додавати більше або менше манної крупи. Процес приготування крему зовсім нескладний, у вас все вийде.
- Манька - 3-4 Ст. Ложок
- Молоко - 2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3/4 склянки
- Ванільний цукор - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 150 грам
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
Насамперед потрібно збити яйце з цукром, додати манку, ванільний цукор, цедру лимона і знову збити.
Не перестаючи збивати, вливаємо в суміш тонкою цівкою тепле молоко.
А тепер варимо крем на середньому вогні до загусання, при цьому постійно помішувати.
Додаємо вершкове масло, варимо крем, розмішуючи, до повного розчинення масла. Потім крем охолоджуємо.
Повністю остиглий крем необхідно збивати близько 4-5 хвилин до пишної маси.