Заварне тісто з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Заварне тісто ідеально підходить для додавання різноманітних начинок після випікання. До того ж, свіжоспечені вироби не втрачають форми і виглядають естетично. Смакові якості порадують всіх!
Для успішного приготування заварного тіста з сиром тесту дуже важливо чітко слідувати інструкції. Архіважливим етапом є додавання яєць в тісто. Йому потрібно дати охолонути, в іншому випадку яйця згорнуться. Також не можна відкривати духовку під час випікання. Сир змішують з вершками і цукром, після цього наповнюють отриманою масою готові вироби.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - ½ Чайних ложок
- Вода - 250 мілілітрів
- Сир - 200-300 грам
- Цукор - ½ Склянок
- Вершки - 250 мілілітрів
- Цукрова пудра - За смаком
Оптимальна температура випікання - 180-190 градусів. Можна включити духовку під час підготовки тесту, щоб заощадити час. У каструлю налийте стакан води, додайте цукор, сіль і вершкове масло, попередньо нарізане шматочками. Грійте на невеликому вогні, постійно помішуючи.
Коли масло повністю розтопиться і суміш закипить, всипте борошно і все швидко і старанно перемішайте. Можна поставити суміш на слабкий вогонь, продовжуючи активно помішувати. Так вона стане однорідною, густий і перестане прилипати до стінок.
Зніміть каструлю з вогню і дайте тісту охолонути, але воно не повинно бути холодним. Далі додавайте яйця по одному, старанно перемішуючи суміш після кожного додавання, домагаючись максимальної однорідності. Увага! Дуже важливо досить остудити тісто, щоб яйця не згорнулися. Готове тісто має нагадувати за своєю консистенцією в'язкий теплий пластилін.
Постеліть фольгу на деко, викладіть тісто на неї ложкою або видавити через кондитерський шприц - можете сміливо пофантазувати з формами! маленька підказка: ложку можна змочувати у воді - і тісто не буде прилипати. Надсилайте вироби в духовку на 35-40 хвилин. Важливо! Нізащо не відкривайте духовку під час готування, інакше тісто западе і з легкістю можна попрощатися.
Приготуйте начинку - збийте сир з цукром і вершками в однорідну кремоподібні маса.
Остудіть готові вироби, зробіть зверху надріз і введіть всередину начинку. Це можна зробити як за допомогою кондитерського шприца, так і за допомогою ложки. Прикрасьте цукровою пудрою і несіть до столу. Готово!