Просте заварне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати просте заварне тісто можна за цим рецептом. Особливість його в тому, що під час запікання тісто добре піднімається, а всередині залишається простір, яке можна заповнити начинкою.
Тістечка з заварного тіста - тануть у роті. Особливості тесту в тому, що при випіканні воно сильно піднімається і стає повітряним. Начиняють такі булочки з заварного тесту зазвичай згущеним молоком, вершками, кремом і навіть джемом.
- Маргарин - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
1. Класичний рецепт заварного тесту, для якого нам знадобляться яйця, маргарин або вершкове масло, вода, сіль і борошно.
2. У воду додаємо маргарин і сіль і ставимо на вогонь. Підігріваємо на слабкому вогні, поки маргарин повністю не розтане.
3. Всипаємо борошно і знімаємо з вогню. Починаємо швидко замішувати тісто.
4. Коли тісто трохи охолоне, додаємо яйця і замішуємо тісто.
5. Коли тісто вийде однорідної консистенції можна викладати його за допомогою ложки або кондитерського мішка на деко.