Просте дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Що може бути смачніше домашньої випічки? Тільки мамина випічка! Хочу поділитися рецептом простого дріжджового тіста, якому мене навчила мама. Тісто підходить для пиріжків, розтягаїв та пирогів.
Опис приготування:
Щоб дріжджове тісто вийшло, нам знадобляться: свіжі дріжджі, борошно хорошої якості і гарний настрій. Адже тісто, як і жінка, любить теплоту рук і позитивні емоції. Готуємо!
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Вода тепла - 330 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з верхом)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто; 1 ст.Л. - для змащення)
Підготуйте і зважте всі необхідні продукти.
Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте 1 ст.Л. Пісочний я 1 ст.Л. Борошна. Залиште в теплому місці на 15 хвилин до появи пінної шапочки.
Просійте борошно, зробіть в ній поглиблення, влийте дріжджі, що підійшли, олія, додайте сіль. Замісити тісто, НЕ липнуче до рук.
Покладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте її і поставте в тепле місце без протягів на 1, 5 годину. Через 1 годину обомніте тісто.
Тісто збільшилася вдвічі, ямка при натисканні пальцем не затягується. Значить можна формувати пиріжки. Тесту вистачить на 20 пиріжків або на 2 круглих відкритих пирога.