Просте дріжджове тісто
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашньої випічки? Тільки мамина випічка! Хочу поділитися рецептом простого дріжджового тіста, якому мене навчила мама. Тісто підходить для пиріжків, розтягаїв та пирогів.
Щоб дріжджове тісто вийшло, нам знадобляться: свіжі дріжджі, борошно хорошої якості і гарний настрій. Адже тісто, як і жінка, любить теплоту рук і позитивні емоції. Готуємо!
- Борошно - 600 грам
- Дріжджі - 10 грам
- Вода тепла - 330 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з верхом)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто; 1 ст.Л. - для змащення)
Підготуйте і зважте всі необхідні продукти.
Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте 1 ст.Л. Пісочний я 1 ст.Л. Борошна. Залиште в теплому місці на 15 хвилин до появи пінної шапочки.
Просійте борошно, зробіть в ній поглиблення, влийте дріжджі, що підійшли, олія, додайте сіль. Замісити тісто, НЕ липнуче до рук.
Покладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте її і поставте в тепле місце без протягів на 1, 5 годину. Через 1 годину обомніте тісто.
Тісто збільшилася вдвічі, ямка при натисканні пальцем не затягується. Значить можна формувати пиріжки. Тесту вистачить на 20 пиріжків або на 2 круглих відкритих пирога.