Запіканка з овочами і сосисками
(покроковий рецепт з фото)
Дуже швидкий, простий і смачний варіант для вечері. Розповім, як приготувати запіканку з овочами і сосисками. Можна зробити її більш ситної і живильної, а можна приготувати легкий варіант.
Вся принадність страви в тому, що можна використовувати різноманітні поєднання овочів, які вам більше до смаку. Замість сосисок можна взяти звичайну варену ковбасу, також не зайвим буде додавання копченостей, це додасть страві більш цікавий смак і аромат. Робиться запіканка дуже просто, вона відмінно втаязикє голод.
- Кабачок - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Сосиски - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 150 грам
- Салатний перець - 1 штука
- Томат - 1 штука
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Всі овочі мою: перець очищаю від насіння і плодоніжки, нарізаю півкільцями, кабачок, помідор і цибулю-порей також ріжу півкільцями. Сосиски очищаю і нарізаю кружечками. Сковороду скроплюю рослинним маслом, викладаю в неї шарами: кабачок, помідор, сосиски, цибуля і салатний перець.
2. Поливаю трохи рослинним маслом і відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
3. Тим часом яйця вбиваю в миску, додаю тертий сир, трохи солю і перчу, перемішую.
4. Заливаю отриманою сумішшю запіканку і знову відправляю її в духовку на 15 хвилин.
5. Подаю блюдо горячим, розрізаю його на шматочки. Смачного!