Рисова запіканка з сосисками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви приготуєте відварений рис і відваріть до нього сосиски, то це буде звично і нудно, хоча і смачно. Однак, завжди є можливість будь-яку страву прикрасити.
Якщо чесно, то цей рецепт рисової запіканки народився сам собою - так вийшло. Рис з овочами - один з найпопулярніших варіантів гарніру, які найчастіше готують. Цього разу я не розрахувала і зробила гарніру набагато більше, ніж риби до нього. Чи не викидати ж його. Тому мені в голову прийшла думка зробити рисову запіканку. Вийшло нове просте, смачне і ситне блюдо до сніданку.
- Картопля - 1 штука
- Брокколі - 100 грам
- Сосиски - 5 штук
- Сир "моцарелла" - 70 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Вершкове масло - 30 грам
- Кукурудза - 50 грам
- Вода - 1 літр
- Сіль, перець - За смаком
1. Розтопити вершкове масло. Змішайте масло, воду і рис. Зваріть рис до готовності на середньому вогні.
2. Наріжте очищений картопля на тонкі кружальця, з'єднайте його з брокколі в одній тарі і приготуйте їх на пару, посипавши сіллю і перцем за смаком.
3. Наріжте пропарені овочі і додайте в рис, измельчитечасник і посипте їм рис.
4. Додайте до рису нарізані сосиски і кукурудзу. Змішайте всі разом.
5. Помістіть рис з овочами в форму для запікання. Посипте натертим сиром і запікайте в духовці 20-25 хвилин при 200 градусів.