Запіканка з манки
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як у вас, а у нас запіканка з манки в домашніх умовах до наступного дні не доживала жодного разу! головне - правильно і смачно приготувати. Смачно, корисно, економно, і просто - навчитеся!
Обов'язково спробуйте у себе на кухні цей класичний рецепт запіканки з манки, - можна і нічого не додавати, а можна, як я, додати родзинки. Також бачила варіанти такої манної запіканки з сухофруктами, яблуками, або горіхами, - все виходить дуже смачно. Так що експериментуйте, і я сподіваюся, цей простий рецепт запіканки з манки вас порадує!
- Манька - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 250 грам
1. Ставимо на невеликий вогонь молоко в каструльці.
2. Як тільки закипить - всипаємо манку. Можна менше, якщо бачите, що каша вже досить густа. Не забувайте помішувати!
3. Варимо приблизно п'ять хвилин. Знімаємо з вогню.
4. В окремій мисочці змішаємо яйця, цукор і вершкове масло.
5. Блендером або віночком вручну доводимо суміш до однорідного стану.
6. Домішуємо до цієї суміші нашу кашу з каструльки.
7. Доводимо до однорідної консистенції, додаємо жменю родзинок, як це роблю я, щіпку ваніліну або кориці, - як вже вам ваша фантазія підкаже, - і відправимо в розігріту духовку на півгодини.