Сирна запіканка проста без манки
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, легкий і повітряний десерт для тих, хто любить солодке, але не любить возитися з приготуванням. Таку можна дати навіть дітям. Розповім, як приготувати сирну запіканку просту без манки.
Сирна запіканка - це відмінна альтернатива сиру в чистому вигляді. Її можна подати на сніданок або як солодкої випічки до чаю. Запіканку можна зробити солодкою, а також приготувати варіант для перекусу, якщо додасте в неї овочі, спеції, сир. Подавайте запіканку не відразу після випічки (краще теплою чи холодною).
- Сир - 450 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Цукровий пісок - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Ваніль - За смаком
1. Спершу з'єднайте курячі яйця з цукровим піском і сіллю, потім збийте масу в блендері, щоб суміш вийшла "пухнастою" .
2. Сир викладіть в миску і розімніть вилкою або блендером, додайте яєчну суміш і ваніль, перемішайте.
3. До сирної маси додайте пшеничне борошно, щоб суміш не була занадто рідкою, змішайте.
4. Змастіть вершковим маслом чашу мультиварки і перекладіть в неї сирну масу. Встановіть режим «Випічка» і запікайте 30 хвилин, потім включите режим підігріву і не діставайте запіканку ще 15 хвилин.
5. Після приготування дістаньте запіканку і наріжте її шматочками, прикрасьте ягідним варенням або перетертими ягодами, подавайте.