Пісна запіканка з манки
(покроковий рецепт з фото)
Чи не можете в Пост відязикатися від солоденького? Пропоную вам спробувати приготувати цю чудову запіканку з манки: смачно, солодко і нескладно! Рецепт приготування пісної запіканки з манки - далі.
Запіканки з манки можна робити сирні, вони шалено смачні. Але в пост доводиться обходитися без сирка. Тому я готую пісну запіканку з манки з начинкою із сухофруктів і горіхів. До речі, ще чудово підійдуть вишня заморожена або свіжа, а також яблука в якості начинки. Щоб запіканка була більш яскравою і смачною, додайте в неї какао-порошок для кольору.
- Манька - 180 грам
- Борошно - 100 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Грецькі горіхи - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Змішайте манку, ванільний цукор і звичайний цукор. Залийте все водою, щоб манка розбухла, ч два-три.
Як тільки манка розбухне, перемішайте її і влийте рослинне масло, ще раз віночком розмішайте. Потім також додайте какао-порошок (можете його просіяти, щоб грудочок не було). Знову розмішайте ретельно.
Борошно просійте і додайте до основної маси. Також всипте розпушувач. Замісити густе (але не дуже) тісто, воно повинно повільно стікати з ложки.
Тепер займіться начинкою: промийте та висушіть сухофрукти, чорнослив поріжте середніми шматочками, горіхи теж раджу порізати (можете їх і в блендері подрібнити, тільки не зовсім в порошок). Якщо хочете, можете додати родзинки. Додайте начинку в тісто.
Потім змастіть форму для випічки (або чашу мультиварки) маслом рослинним і вилийте тісто в неї. Можете або готувати в режимі "випічка" 65 хвилин, або запікати в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 40 (я готовність перевіряю зубочисткою завжди, може і трохи довше готуватися).
Потім змастіть форму для випічки (або чашу мультиварки) маслом рослинним і вилийте тісто в неї. Можете або готувати в режимі "випічка" 65 хвилин, або запікати в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 40 (я готовність перевіряю зубочисткою завжди, може і трохи довше готуватися).
Готовому пісному манника дайте охолонути, можете посипати його цукровою пудрою або прикрасити сухофруктами.
Приємного чаювання!