Рецепт Пісна запіканка з капусти фото

Пісна запіканка з капусти
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 55 хв.

Пропоную вам на замітку вельми простий рецепт пісної запіканки з капусти, яка може стати як корисним гарніром, так і досить ситним основною стравою. Відмінний варіант для всієї родини.

Опис приготування:

1. Капусту необхідно дрібно нашаткувати, знявши попередньо кілька верхніх листочків.

2. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігріти олію.

3. Викласти туди капусту. Підсолити за смаком і влити трохи води. При бажанні в рецепт приготування пісної запіканки з капусти можна додати трохи томатної пасти або соусу. Гасити капусту на середньому вогні до напівготовності.

4. Поперчити трохи і додати дрібку паприки. Всипати манну крупу на сковороду і як слід перемішати.

5. Через 3-5 хвилин капусту можна зняти з вогню і трохи остудити.

6. Жароміцних форму змастити олією і обсипати панірувальними сухарями.

7. Якщо є можливість, можна вбити 1-2 яйця в капусту.

8. Викласти капусту в форму, розрівняти і відправити в розігріту духовку.

9. Приблизно через 20 хвилин пісна запіканка з капусти в домашніх умовах буде готова. Вона повинна спочатку добре охолонути, щоб акуратно нарізати її перед подачею.

Зверху можна присипати свіжою зеленню, дрібкою паприки або іншими спеціями.


  • Капуста - 0.5 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
  • Манна крупа - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Паприка - 1 щіпка
1. Капусту необхідно дрібно нашаткувати, знявши попередньо кілька верхніх листочків.

2. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігріти олію.

3. Викласти туди капусту. Підсолити за смаком і влити трохи води. При бажанні в рецепт приготування пісної запіканки з капусти можна додати трохи томатної пасти або соусу. Гасити капусту на середньому вогні до напівготовності.

4. Поперчити трохи і додати дрібку паприки. Всипати манну крупу на сковороду і як слід перемішати.

5. Через 3-5 хвилин капусту можна зняти з вогню і трохи остудити.

6. Жароміцних форму змастити олією і обсипати панірувальними сухарями.

7. Якщо є можливість, можна вбити 1-2 яйця в капусту.

8. Викласти капусту в форму, розрівняти і відправити в розігріту духовку.

9. Приблизно через 20 хвилин пісна запіканка з капусти в домашніх умовах буде готова. Вона повинна спочатку добре охолонути, щоб акуратно нарізати її перед подачею.

Зверху можна присипати свіжою зеленню, дрібкою паприки або іншими спеціями.

Схожі рецепти