Пісна запіканка з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам на замітку вельми простий рецепт пісної запіканки з капусти, яка може стати як корисним гарніром, так і досить ситним основною стравою. Відмінний варіант для всієї родини.
1. Капусту необхідно дрібно нашаткувати, знявши попередньо кілька верхніх листочків.
2. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігріти олію.
3. Викласти туди капусту. Підсолити за смаком і влити трохи води. При бажанні в рецепт приготування пісної запіканки з капусти можна додати трохи томатної пасти або соусу. Гасити капусту на середньому вогні до напівготовності.
4. Поперчити трохи і додати дрібку паприки. Всипати манну крупу на сковороду і як слід перемішати.
5. Через 3-5 хвилин капусту можна зняти з вогню і трохи остудити.
6. Жароміцних форму змастити олією і обсипати панірувальними сухарями.
7. Якщо є можливість, можна вбити 1-2 яйця в капусту.
8. Викласти капусту в форму, розрівняти і відправити в розігріту духовку.
9. Приблизно через 20 хвилин пісна запіканка з капусти в домашніх умовах буде готова. Вона повинна спочатку добре охолонути, щоб акуратно нарізати її перед подачею.
Зверху можна присипати свіжою зеленню, дрібкою паприки або іншими спеціями.
- Капуста - 0.5 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
- Манна крупа - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
2. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігріти олію.
3. Викласти туди капусту. Підсолити за смаком і влити трохи води. При бажанні в рецепт приготування пісної запіканки з капусти можна додати трохи томатної пасти або соусу. Гасити капусту на середньому вогні до напівготовності.
4. Поперчити трохи і додати дрібку паприки. Всипати манну крупу на сковороду і як слід перемішати.
5. Через 3-5 хвилин капусту можна зняти з вогню і трохи остудити.
6. Жароміцних форму змастити олією і обсипати панірувальними сухарями.
7. Якщо є можливість, можна вбити 1-2 яйця в капусту.
8. Викласти капусту в форму, розрівняти і відправити в розігріту духовку.
9. Приблизно через 20 хвилин пісна запіканка з капусти в домашніх умовах буде готова. Вона повинна спочатку добре охолонути, щоб акуратно нарізати її перед подачею.
Зверху можна присипати свіжою зеленню, дрібкою паприки або іншими спеціями.