Пісна запіканка з овочів
(покроковий рецепт з фото)
Дуже проста, апетитна і, звичайно ж, смачна пісна запіканка з овочів в домашніх умовах з грибами стане прекрасним варіантом для обіду або вечері. Спробуйте!
Цей рецепт приготування пісної запіканки з овочів хороший тим, що його можна нескінченно варіювати за смаком. Ви можете додавати абсолютно будь-які овочі, які вам до душі, а також спеції, трави, зелень. Пюре можна робити не тільки з картоплі, але і з цвітної капусти, наприклад. Це відмінний приклад корисного, нескладного і дуже смачної страви.
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 300 грам
- Овочева суміш - 400 грам (брокколі, стручкова квасоля і т.Д.)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Очистіть картопля, наріжте його середніми шматочками і відправте в киплячу підсолену воду.
Відваріть до готовності.
Відваріть до готовності.
2. Поки вариться картопля, можна зайнятися іншими овочами. На сковороді розігрійте трошки рослинного масла. Очистіть цибулину, наріжте її кубиками. Моркву очистіть і натріть на тертці. Викладіть на сковороду і обсмажте на середньому вогні.
3. Частина обсмаженої моркви з цибулею відкладіть в сторону (для більш яскравого кольору і насиченого смаку їх можна додати в пюре), а на сковороду викладіть овочеву суміш і гриби. Пісна запіканка з овочів в домашніх умовах може бути приготовлена з усього, що виявиться у вашому холодильнику.
4. На середньому вогні смажте овочі, посолити і поперчити їх за смаком. Можете додати спеції або свіжу зелень, наприклад. Овочі з грибами повинні добре проготовіться.
5. Картопля розімніть в пюре. Додайте відкладені обсмажені овочі і трохи борошна для більш щільної консистенції. Підготуйте жароміцних форму. Дно змастіть рослинною олією, викладіть половину пюре. Розрівняйте. Слідом рівним шаром розподіліть овочі і другу половину пюре. Ось така краса виходить в результаті.
6. Тепер можна відправити форму в розігріту духовку і запікати блюдо до утворення апетитною скоринки зверху. В середньому цей процес займає від 20 до 35 хвилин.
7. Ось і весь секрет, як приготувати пісну запіканку з овочів. Залишилося тільки розділити її на порційні шматочки - і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!