Запіканка з картоплі і макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з макаронів і картоплі - Саме те, що потрібно в холодну пору року. Ці продукти відмінно поєднуються з сирним соусом. Блюдо виходить соковитим і ніжним.
Блюдо безумовно дуже просте і комусь може здатися занадто банальним. Але не поспішайте з висновками. Така запіканка стане хорошим самостійною стравою з соліннями і свіжими овочами. А також послужить відмінним гарніром до будь-якого м'яса, птиці або риби.
- Картопля - 300 грам
- Макарони - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Вершки 20% - 50 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 20 мілілітрів
Картоплю і моркву очистіть, помийте. Викладіть в каструлю і залийте чистою, фільтрованої водою. Додати сіль за смаком. Варіть до готовності. Після воду злийте.
Одну невелику цибулину очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і обсмажити цибулю в сковороді до золотистого кольору.
Відваріть макарони. Для цього в киплячу, підсолену воду викладіть макарони, перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Варіть 10-12 хвилин. Після воду злийте.
У каструлю з відвареною картоплею і морквою додайте макарони і смажену цибулю.
Перемішайте ці інгредієнти і спробуйте на сіль. За бажанням можна додати будь-які приправи.
У каструльку або миску налийте молоко з вершками. Натріть половину сиру. Трохи солі. Можна додати чорний мелений перець, мускатний горіх. Доведіть до кипіння, помішуючи. Сир повинен розчинитися.
Картопля з морквою, цибулею і макаронами викладіть у форму для запікання, змащену маслом.
Залийте приготованим сирним соусом і відправте в духовку, розігріту до 190 градусів на 10 хвилин.
Після натріть залишився сир і посипте запіканку. Знову поставте в духовку на 3-4 хвилини до розплавлення сиру.
Запіканка з картоплі і макаронів готова. Подавайте в гарячому вигляді.