Запіканка з макаронів, фаршу і сиру
(покроковий рецепт з фото)
Яке найпопулярніше блюдо італійської кухні? Звичайно ж - будь-який різновид пасти. Було б дивно приготувати щось інше. Розповім, як приготувати запіканку з макаронів, фаршу і сиру.
Класичне італійська страва з макаронів, з томатним соусом і сиром. Всі інгредієнти укладаю в форму для запікання і відправляю в духовку - всі простий! Подавайте таку запіканку відразу після приготування. Можна використовувати будь-які види пасти, домашній або покупний томатний соус, фарш або італійські ковбаски.
- Макарони - 450 грам
- Оливкова олія - За смаком
- Фарш - 450 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Розмарин - 2 штуки
- Італійські спеції - 1 Ст. Ложка
- Пластівці чилі - 0, 5 чайних ложки
- Томатний соус - 900 грам
- Моцарелла - 240 грам
- Rikotta - 200 грам
- Пармезан - 200 грам
1. Відваріть макарони в підсоленій воді до готовності, потім відкиньте на сито і промийте. У сковороді розігрійте столову ложку масла, викладіть фарш і розімніть його, приправити сіллю.
2. Наріжте дрібно цибулю і викладіть в сковороду, через 4-5 хвилин додайте подрібнений часник, розмарин, італійські спеції, пластівці перцю чилі. Влийте томатний соус через 1 хвилину.
3. Доведіть соус до кипіння і тушкуйте все разом кілька хвилин.
4. Викладіть на дно форми для запікання трохи соусу, а також половину сиру «Рікотта» і «Моцарелла».
5. В макарони додайте столову ложку соусу і перемішайте, потім викладіть у форму для запікання.
6. Полийте макарони соусом, розподіліть його рівномірно по всій поверхні.
7. Викладіть поверх залишилися "рікотту" і"Motsarellu & Quot.
8. Натріть на тертці "пармезан" і викладіть верхнім шаром.
9. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
10. Готову запіканку дістаньте з духовки і можете подавати до столу через 5-10 хвилин. Смачного!