Сирна запіканка з макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з макаронів - прекрасне блюдо для вечері, в якому ви можете поєднувати кілька різних інгредієнтів. Найпростіша (і улюблена дітьми) запіканка з макаронів - з сиром.
Проста макаронна запіканка з доступних продуктів з нею впорається навіть початківець. Блюдо по кишені навіть бідному студенту, а по кулінарним навичкам під силу абсолютному новачкові на кухні. Це дуже просто, приготуйте її один раз - і ви вже ніколи не забудете, як приготувати запіканку з макаронів. Не варто боятися калорійності цієї страви з макаронів, адже багато його все одно не з'їси, а задоволення собі діставши справжнє.
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Макарони - 500 грам
- Сир твердий - 500 грам
- Вершкове масло - 75-100 грам
- Панірувальні сухарі - 1/2 склянки
- Вершки жирні - 200 грам
- Гірчичний - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте інгредієнти до подальшої готуванні. Натріть сир на середній терці.
2. У комбайні подрібніть половину сиру, масло і панірувальні сухарі.
3. У сотейнику на середньому вогні розтопіть столову ложку масла, додайте борошно, сіль і перець за смаком.
4. Влийте потроху в масло молоко.
5. Додайте гірчицю в вершкову суміш. Після чого додайте залишився сир і перемішайте.
6. Додайте вершки і готові макарони. Змішайте.
7. Влийте суміш з макаронами в форму для запікання, а зверху розподіліть сирну крихту.
8. Випікайте блюдо при 200 градусів протягом півгодини.