Запіканка з картоплею та грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Кажуть, укладати залишки вечері шарами в форму, засипати тертим сиром і відправляти в духовку придумали французи. Можливо і так, але простий рецепт запіканки з картоплею і грибами - Це російською!
Опис приготування:
Більш практичне блюдо складно уявити - холодний картопля в мундирах, який не вліз у вчорашній салат"Олів'є" , пару жмень заморожених грибів, забутих в надрах морозильника, шматочок підсохлого сиру - ось майже і все, що знадобиться для приготування запіканки.
А страва вийде чудове - ситне, смачне, красиве! .. Так що раджу вам дізнатися, як приготувати запіканку з картоплею і грибами - не прогадаєте.
- Картопля - 6-10 штук
- Гриби свіжі або заморожені - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Для початку відваром картопля - якщо ви готуєте його спеціально для запіканки, то краще не розварювати - нехай буде трохи твердоватим.
Обсмажити нарізаний півкільцями цибулю.
Коли він стане золотистим, викласти в сковороду попередньо відварені до напівготовності гриби, перемішати, обсмажити 2-3 хвилини на сильному вогні і вимкнути. Не забудьте посолити!
Картоплю очистити від шкірки і нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 сантиметр.
Сир натерти на крупній тертці.
Викласти в форму половину відвареної картоплі. Якщо форма керамічна, маслом годі й змащувати.
Посолити, посипати спеціями, змастити сметаною.
Викласти гриби з цибулею.
І теж змастити сметаною.
Наступний шар - залишився картопля.
І тертий сир.
Запікати в розігрітій до 180С духовці приблизно півгодини.
Готова запіканка виглядає приблизно так.
Чи не справедливість, апетитно? :) Посипте її дрібно посічений кропом і швидше несіть на стіл!
Готова запіканка виглядає приблизно так.
Чи не справедливість, апетитно? :) Посипте її дрібно посічений кропом і швидше несіть на стіл!