Сирна запіканка з м'ясом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка з м'ясом і картоплею - одне з улюблених страв чоловічої половини нашої родини. Дуже ситне, смачне і жірновато. Швидкий і простий спосіб нагодувати вічно голодних чоловіків
Мабуть, один з улюблених рецептів мого чоловіка. Нагодувати його буває досить складно, але це ситне блюдо допомагає впоратися з цим завданням. Чоловік і сам це блюдо любить готувати - воно готується дуже просто і без особливого клопоту, а виходить, як я вже сказала вище, ситним і смачним. Хороший варіант для великого сімейного вечері - готуєш відразу велику кількість продуктів, і в підсумку все залишаються ситі і задоволені.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Свинина - 500 грам
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершки жирні - 1 Склянка
- Тертий сир моцарелла - 1 Склянка
Картофель чистим, миємо й нарізаємо на великі шматочки.
Кладемо картоплю в холодну воду, додаємо сіль і лавровий лист, варимо приблизно 10-15 хвилин після закипання - картопля повинна протикати виделкою, але залишатися не до кінця готовим.
Зливаємо воду з картоплі, отставляем його.
Поки картопля вариться, наріжемо свинину на невеликі шматочки.
Розігріваємо в сковороді оливкове масло і обсмажуємо в ньому нашу свинину - приблизно 7 хвилин на швидкому вогні. Не забувайте перевертати шматочки, щоб вони не пригорали. Десь в середині приготування додайте в сковороду соєвий соус, перемішайте.
Коли м'ясо покриється коричневою скоринкою, знімаємо його з вогню, перекладаємо в тарілочку.
Часник видавити через чеснокодавку і обсмажити в невеликій кількості оливкової олії до золотистого кольору. Часник потрібно постійно перемішувати, в іншому випадку podgorit.
Потім часник витягаємо з сковороди, в тій же сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Знову до золотистого.
Обсмажену цибулю змішуємо з обсмаженою часником.
У великій мисці змішуємо картопля, стакан жирних вершків, подрібнений свіжий кріп, цибуля і часник. При бажанні, додайте якісь спеції. Перемішуємо.
Викладаємо картоплю в форму для запікання.
Зверху викладаємо шматочки м'яса. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо 15 хвилин. Можна накрити форму фольгою, щоб не підгоріло.
Через 15 хвилин дістаємо форму з духовки, знімаємо фольгу, посипаємо все тертим сиром - і відправляємо в духовку ще на 2 хвилини, щоб сир розплавився.
Запіканка готова!