Запіканка з індички з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Наскільки це блюдо просте і легке в приготуванні, настільки ж і смачне. Якщо ви ще ніколи не пробували апетитну запіканку з індички з картоплею, то тепер саме час приготувати цю страву.
Цей простий рецепт запіканки з індички з картоплею дуже часто господині використовую для приготування обіду або вечері, іноді, правда, замінюючи м'ясо на курятину або свинину. Але особисто мені варіант з індичкою подобається набагато більше, з нею запіканка виходить ніжніше і смачніше, як мені здається. Однак тут справа смаку, тому вам слід самостійно приготувати запіканку з індички з картоплею в домашніх умовах і оцінити це блюдо особисто, сподіваюся, воно вам сподобається.
- Філе індички - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Сир твердий - 150-200 грам
- Майонез - 100-150 грам (можна замінити сметаною)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо філе індички під водою, витираємо насухо і нарізаємо на невеликі шматочки.
Картопля чистим, також промиваємо під водою і нарізаємо його на тонкі пластинки.
Змащуємо форму для запікання вершковим маслом і починаємо шарами викладати м'ясо і картоплю, першій йде індичка, потім картопля і так далі. Кожен шар солимо, перчимо і посипаємо улюбленими спеціями. Коли форма буде заповнена, і всі продукти закінчаться, посипаємо нашу майбутню запіканку тертим на крупній тертці сиром.
На завершення змащуємо все майонезом і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку.
Через 45-50 хвилин запіканка буде готова. Приємного вам апетиту!