Філе індички з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне блюдо, яке не зажадає від вас постійної присутності на кухні. Підготуємо, поставимо в духовку і йдемо займатися своїми справами. Підходить і для сімейної трапези, і для свята.
Смачно і ситно, приготовлено без особливого клопоту. Саме цей рецепт допоможе втомленою господині нагодувати всю сім'ю і, поки блюдо готується, навіть трошки відпочити. Ця страва не тільки для сімейної трапези, на святковому столі воно теж цілком доречно. Філе індички і картопля виходять дуже соковитими і ароматними, а рум'яна сирна скоринка подобається (по-моєму) всім, чи не так?
- Філе індички - 500 грам (я використовую філе з стегон індички)
- Картопля - 4-7 штук (великих 4, середніх 6-7)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Часник - 2-3 зубчиків (невеликих)
- Сир - 100-150 грам
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 2 щіпки
1. Ретельно промиємо м'ясо і наріжемо на невеликі шматочки.
2. Очищену цибулину нарізаємо четвертькольцами.
3. Викладаємо філе індички і цибулю в форму, в якій будемо запікати блюдо. Додаємо подрібнений часник, пару пучок солі і перцю, сушений базилік і перемішуємо.
4. Додамо столову ложку майонезу і ще раз ретельно перемішати, а потім розподілимо м'ясо рівним шаром.
5. Очищену картоплю нарізаємо тонкими кружечками.
6. І викладаємо рівномірним шаром поверх м'яса. Солимо і перчимо. А потім змащуємо майонезом.
7. Сир натираємо на крупній тертці. Можна приготувати страву і без сиру, але форму доведеться накрити фольгою.
8. Посипаємо блюдо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку.
9. Запікаємо приблизно 1 час, до красивої і рум'яної скоринки.
10. Смачного!