Філе індички на сковорідці
(покроковий рецепт з фото)
Філе індички на сковорідці - дуже гарне блюдо. Воно легко перетравлюється організмом, на смак м'ясо виходить дуже ніжне, а готується воно досить просто.
Філе індички на сковорідці - мій улюблений рецепт. Я часто готую цю страву, бо стежу за своїм харчуванням і намагаюся якомога менше вживати жирне і шкідливий. Хоча блюдо і не можна назвати дієтичним, проте сильно воно фігурі не шкодить (просто потрібно знати норму).
Філе індички на сковорідці я завжди подаю з картопляним пюре і горошком, приготованим на мою власним рецептом. Сподіваюся як звичайнісіньке пюре готувати ви знаєте і без мене, а ось як я готую грудку індички і горошок дивіться в кроках.
Хай щастить!
- Грудка індички - 1 кілограм
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Майоран - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 300-400 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
- Заморожений горошок - 2 склянки
- Вершки - 200 грам
- Твердий сир - 1 Ст. Ложка
Грудку цілком промиваємо під проточною водою, просушуємо паперовим рушником і обтирає сіллю, перцем і приправами. Залишимо трохи постояти. В цей час можемо почистити картоплю для майбутнього пюре.
Потім в товстостінну сковорідку наливаємо масло і ставимо на середній вогонь. Кладемо грудку і обсмажуємо її з двох сторін близько 7-10 хвилин.
Індичка повинна гарненько підрум'яниться.
Потім заливаємо індичку бульйоном, зменшуємо вогонь і тушкуємо її близько 20 хвилин під закритою кришкою. Десь близько 1/3 бульйону має википіти.
Потім грудку викладаємо на тарілку.
У бульйон додаємо 1 столову ложку борошна і розчиняємо її. Потім вимикаємо вогонь і додаємо 1 ложку вершкового масла. Трохи посолити і поперчити.
Грудку наріжемо порційними шматочками.
Горошок відварюємо в окремій каструлі протягом 10 хвилин.
Відварену горошок перекладаємо в окрему тарілку додаємо 1 ложку борошна і масла і все добре перемішуємо.
У наш бульйон додаємо вершки або сметану і перемішуємо.
У бульйон кладемо горошок і додаємо ложку тертого сиру, знову ж, все гарненько перемішуємо.
На тарілочку викладаємо картопляне пюре, індичку і горошок і подаємо до столу. Смачного!