Запіканка на сковорідці
(покроковий рецепт з фото)
Як виявилося, приготувати запіканку можна не тільки в духовці, але і на сковороді. Часу на цей процес йде 30 хвилин і 10 хвилин на збивання сирної маси. Запіканка ніжна і смачна.
У літню пору готувати випічку в духовці не дуже хочеться. Якщо ви хочете все ж побалувати себе смачненьким, спробуйте приготувати альтернативне блюдо. Наприклад, запіканка на сковорідці - це швидко, просто, смачно і доступно. Всі ті ж інгредієнти, тільки запіканка готується на сковороді з обов'язковою умовою - під закритою кришкою.
- Сир - 500 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 чайних ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
1. Для приготування цієї запіканки можна брати будь-який сир. Я взяла на цей раз крупнозернистий. Ще нам знадобляться яйця, Манька, лимонна цедра і цукор. Борошно в запіканку не додають. Шляхом проб і помилок я прийшла до висновку, що борошно краще замінювати манкою.
2. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера (на повній потужності).
3. Поступово додавайте манку і продовжуйте збивати.
4. Маса повинна вийти пишною і білою. Збивайте до повного розчинення крупинок цукру.
5. Сир змішуємо з лимонною цедрою до однорідного стану.
6. Вливаємо поступово збиту яєчну масу і замішуємо сирне тісто.
7. Маса повинна вийти однорідною.
8. Змащуємо сковороду рослинною олією і виливаємо отриману масу. Рівномірно розподіліть її по всій поверхні.
9. Смажте на повільному вогні з закритою кришкою близько 30 хвилин.
10. Коли запіканка буде готова, дайте їй трохи постояти, щоб вона добре відійшла від стінок сковороди.
11. Нарізайте запіканку вже остигнула, подавайте її до столу.
12. Така запіканка на сковорідці дуже добре поєднується зі сметаною, згущеним молоком або джемом.