Піца на сковорідці
(покроковий рецепт з фото)
Італійське національне блюдо перемогло весь світ, тому існує, напевно, мільйон рецептів піци. Я поділюся, як приготувати піцу на сковорідці. Тепер не треба довго стояти біля плити.
М'ясо для начинки підійде будь-який. Можна також додати гриби, оливки, болгарський перець, замінити кетчуп помідорами. Головне, щоб не вийшла дуже "мокра" піца.
Сковорідку виберіть велику, не менше 28 см. Діаметром, і обов'язково зі скляною кришкою.
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Крем 20% - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1-2 штук
- Сир - 300 грам
- М'ясо - 100 грам
- Маслини - 10 штук
- Зелень - 2 щіпки
1. До 2 яйцям додайте майонез і сметану, мускатний горіх і борошно, перемішайте. Має вийти рідке тісто.
2. М'ясо наріжте кубиками або смужками.
3. На розігріту сковороду додайте трохи олії. Вилийте тісто, розрівняйте і зробіть слабкий вогонь. Тісто відразу змастіть кетчупом.
4. Додайте м'ясо, утрамбуйте його трохи в тісто. Зверху присипте сиром.
5. Викладіть кукурудзу, маслини, присипте сиром, трохи додайте кетчупу, а зверху засипте залишками сиру.
6. Накрийте сковороду кришкою. Чи не знімайте її, поки не розплавиться сир. Потім лопаткою подденьте піцу і перевірте готовність тесту. Після цього вимкніть вогонь, накрийте сковороду кришкою і дайте піці постояти 5-10 хвилин.
7. Присипте зеленню - і насолоджуйтеся!