Запіканка з картоплею і м'ясним фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Готується така запіканка близько 2 годин. Її можна подавати навіть на святковий стіл: виглядає ефектно, незвично і дуже смачно. Замість фаршу можна покласти цілі шматки м'яса або приготувати з овочами
Запіканка з картоплею і м'ясним фаршем запікається трохи менше години. Вона виходить не тільки смачною, але і ситної. Замість фаршу, наприклад, можна брати м'ясо і попередньо маринувати його з цибулею. У нас більш спрощений варіант і більш корисний, оскільки таку запіканку можна давати і діткам.
- Фарш - 300 грам
- Крем - 200 грам
- Яйце - 1 штук
- Картопля - 5-7 штук
- Цибуля - 1 штук
- Сир - 150 грам
- Сіль - За смаком
1. Поки нагрівається духовка, нам потрібно підготувати всі інгредієнти. Отже, нарізаємо картопля.
2. Викладаємо зверху фарш і цибулю. Рівномірно розподіляємо, солимо і приправляємо за смаком.
3. Соус можна приготувати на основі майонезу. Якщо готуєте страву для дітей в тому числі, то зробіть заливку на основі сметани.
4. Збийте яйце зі сметаною і сіллю до однорідної консистенції. Якщо маса вийде дуже густий, додайте трохи води.
5. На фарш викладіть ще шар нарізаної картоплі, після чого полийте рівномірно по всій поверхні готовим соусом.
6. Потріть сир і посипте рівномірно поверх заливки.
7. Потім відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Слідкуйте за процесом приготування і регулюйте час самостійно. У мене пішло майже 50 хвилин на приготування цієї страви.
8. Подається така картопля як самостійну страву в гарячому вигляді. Якщо готуєте на святковий стіл, то вибирайте красиву форму для запікання і виставляйте на стіл прямо в ній.
9. Дуже добре картопля поєднується зі свіжими овочами та салатами з них.