Рецепт Запіканка з фаршем і овочами фото

Запіканка з фаршем і овочами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Фарш, Кабачок
Пісні страви, Веганські страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Запіканка

Ділюся з вами чудовим рецептом приготування запіканки з фаршем і овочами! Виходить дуже соковите, ситне, але при цьому ніжне і легке блюдо, яке сподобається всім вашим домочадцям!

Рецепт приготування запіканки з фаршем і овочами мені дуже подобається, тому з радістю і з вами їм поділюся. Єдине, що вас зможе збентежити - поки запіканка гаряча, вона любить "розвалюватися", але це не біда. Просто дайте їй трохи охолонути і постояти в формі, тоді все буде нормально!

  • Баклажани - 2 штуки
  • Кабачки - 2 штуки
  • Помідори - 2-3 штук
  • Яйця - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Сир - 50 грам
  • Фарш - 400 грам (свинячий, яловичий або мікс)
  • Майонез - 1 За смаком
  • Спеції - 1 За смаком
запіканка з фаршем і овочами - фото крок 1
1. Підготуємо овочі. Баклажани і кабачки ріжемо пластинками. Баклажани посипаємо сіллю і залишимо постояти. З кабачків зрізаємо товсту шкірку. Морквину подрібнюємо і обсмажити разом з фаршем і спеціями на рослинній олії.
запіканка з фаршем і овочами - фото крок 2
2. Викладаємо тепер шарами спочатку овочі, потім шар фаршу з морквою разом із залишками масла. Спеції - за смаком.
запіканка з фаршем і овочами - фото крок 3
3. Тепер викладаємо зверху шар помідорів. Його теж можна посолити. Окремо змішаємо до однорідності майонез, яйця і тертий сир. Далі заливаємо цією сумішшю запіканку і відправимо на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Бажано прикрити зверху блюдо листом фольги, а через півгодини його зняти.
запіканка з фаршем і овочами - фото крок 4
4. Ось така апетитна запіканка виходить!

Схожі рецепти