Запіканка з фаршем і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами чудовим рецептом приготування запіканки з фаршем і овочами! Виходить дуже соковите, ситне, але при цьому ніжне і легке блюдо, яке сподобається всім вашим домочадцям!
Рецепт приготування запіканки з фаршем і овочами мені дуже подобається, тому з радістю і з вами їм поділюся. Єдине, що вас зможе збентежити - поки запіканка гаряча, вона любить "розвалюватися", але це не біда. Просто дайте їй трохи охолонути і постояти в формі, тоді все буде нормально!
- Баклажани - 2 штуки
- Кабачки - 2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Яйця - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Фарш - 400 грам (свинячий, яловичий або мікс)
- Майонез - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
1. Підготуємо овочі. Баклажани і кабачки ріжемо пластинками. Баклажани посипаємо сіллю і залишимо постояти. З кабачків зрізаємо товсту шкірку. Морквину подрібнюємо і обсмажити разом з фаршем і спеціями на рослинній олії.
2. Викладаємо тепер шарами спочатку овочі, потім шар фаршу з морквою разом із залишками масла. Спеції - за смаком.
3. Тепер викладаємо зверху шар помідорів. Його теж можна посолити. Окремо змішаємо до однорідності майонез, яйця і тертий сир. Далі заливаємо цією сумішшю запіканку і відправимо на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Бажано прикрити зверху блюдо листом фольги, а через півгодини його зняти.
4. Ось така апетитна запіканка виходить!