Лазанья з фаршем і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі представляю дуже ситне, апетитне і смачне блюдо. Така лазанья з фаршем і овочами в домашніх умовах може бути приготовлена як на обід або вечерю, так і на святковий стіл.
Цей варіант, як приготувати лазанью з фаршем і овочами, лише один з можливих. При бажанні в рецепт ви можете використовувати також кабачки, гарбуз, баклажани або інші овочі за смаком. Це приголомшливий приклад повноцінного страви для всієї родини, від якого неможливо відірватися. Дуже рекомендую спробувати зробити таку лазанью на вашій кухні.
- Фарш - 600 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Стебло селери - 2-3 штук
- Солодкий перець - 1-2 штук
- Помідори - 5 штук
- Зелень - 1 пучок
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 3/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Листи лазаньї - 500 грам
- Сир - 600 грам
1. Для приготування основи насамперед очистіть цибулю, наріжте дрібними кубиками і відправте на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
2. Додайте подрібнений часник і натерту на тертці моркву. Слідом викладіть фарш. Це може бути як яловичий або свинячий, так і курячий, наприклад.
3. Смажте на середньому вогні, помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тим часом наріжте дрібно стебло селери і відправте в сковороду до м'яса.
4. Також рекомендую використовувати в рецепт приготування лазаньї з фаршем і овочами солодкий перець. Ріжте його дрібно і відправляйте в сковороду. Перемішайте все як слід і залиште на середньому вогні хвилин на 5.
5. Помідори очистіть від шкірки і збийте в блендері. Вилийте на сковороду. Додайте сіль, перець, спеції за смаком.
6. Коли начинка вже готова, останній штрих - це свіжа зелень. В останній раз перемішайте і зніміть сковороду з вогню.
7. Тепер можна зайнятися соусом Бешамель. У сотейник відправте вершкове масло. Розтопіть його і всипте борошно. Обсмажте трохи і влийте тонкою цівкою молоко. Додайте щіпку солі.
8. Уварите трохи Бешамель до загустіння. Як тільки він став густіти, вимикайте і починайте збирати лазанью.
9. Тепер можна збирати наше блюдо. На дно жароміцної форми викладіть листи лазаньї. Якщо на упаковці не написано іншого, то класти їх треба сухими.
10. Розподіліть частина м'ясної начинки з томатом, залишивши її для інших верств.
11. Після змастіть все білим соусом і присипте тертим сиром. Після знову листи і повторіть всі верстви.
12. Верх ретельно промажте соусом Бешамель. От і все, наша лазанья з фаршем і овочами в домашніх умовах може відправлятися в розігріту духовку.
13. При температурі 190 градусів запікайте страву 35-45 хвилин. Потім дістаньте форму, присипте щедро сиром і відправте в духовку ще хвилин на 10.
14. Ось і весь секрет, як зробити лазанью з фаршем і овочами. Сподіваюся, ви оціните смак цього приголомшливого італійського блюда. Смачного!