Запіканка з фаршем з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з фаршем і овочами - традиційна англійська страва, схоже на російську запіканку. Насправді, крім м'ясного фаршу, до складу начинки входить зелений горошок і моркву.
Картоплю відварюємо, готуємо пюре. З моркви, фаршу, горошку, спецій готуємо зажарку. Потім викладаємо у жароміцних форму шарами. Запікаємо в гарячій духовці протягом 20-25 хвилин.
- Фарш із яловичини - 300 грам
- Картопля - 500 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 50 мілілітрів
- Мускатний горіх мелений - 1 Чайна ложка
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки
- Горошок зелений заморожений - 200 грам
- Лук білий - 1 штука
- Вершкове масло - 20 грам
- Морква - 300 грам
- Панірувальні сухарі - 4 Ст. Ложки
Вам знадобляться картопля, морква, половина цибулини, заморожений зелений горошок, фарш із яловичини, панірувальні сухарі, мускатний горіх, трохи молока, вершкове і оливкове масло.
Почистіть картоплю і відваріть в солоній воді. Потім приготуйте пюре, додаючи в картоплю трохи молока і мускатного горіха.
В цей час обсмажити цибулю на середньому вогні, в невеликій кількості оливкової олії.
Потріть моркву і додайте її до цибулі, тушкуйте на середньому вогні, помішуючи час від часу.
Через кілька хвилин додайте фарш, і трохи білого вина (по бажанню) або води. Гасіть при закритій кришці на середньому вогні.
Додайте заморожений зелений горошок, продовжуйте гасити при закритій кришці.
Коли горошок стане м'яким, додайте столову ложку томатного соусу або пасти. Гасіть ще 5-10 хвилин. Рідина повинна випаруватися, начинка не повинна бути занадто рідкою. Посоліть і поперчіть за смаком.
Промажьте форму вершковим маслом і покрийте панірувальними сухарями. Викладіть шар начинки.
Викладіть готове пюре зверху (за допомогою ложки або у вигляді крапельок, як вам більше подобається). Можете використовувати кулінарний мішок або шприц, з різними насадками. Посипте зверху панірувальними сухарями і викладіть кілька горошин вершкового масла.
Випікайте при 200 ° C протягом 20-25 хвилин або до утворення золотистої скоринки. Перед подачею дати постояти запіканці, щоб пюре трохи осіло.