Запіканка з брокколі з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запіканки з брокколі та шинки. Блюдо дуже смачне і готується досить швидко.
Основними інгредієнтами даного блюда є: шинка, брокколі, сир і вершки. До вечері таке блюдо дуже добре підійде.
- Шинка - 200 грам
- Брокколі - 200 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
- Білок яйця - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Зелень - 1 За смаком
1. У підсоленій воді відварюємо брокколі, відкинемо на друшляк, даємо зайвої рідини стекти.
2. Тепер шматочками наріжемо шинку.
3. У мисці збиваємо білок. Вводимо обережно вершки. Знизу вгору акуратно перемішуємо ложкою.
4. Приготуємо форму для запікання, смажена її злегка рослинним маслом. Викладемо на неї брокколі. Шинку викладаємо зверху.
5. Тепер все це заллємо вершками з білком. Сир натерти на тертці і посипаємо зверху. Так само посипаємо зеленню.
6. Тепер поставимо форму в розігріту духову шафу (приблизно на десять-п'ятнадцять хвилин). Подається гарячим.