Картопляний суп з брокколі і шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі хочу запропонувати дуже цікавий, простий в процесі, ситний і смачний суп. Він чудово підійде і для дітей, і для дорослих. Для любителів картоплі особливо рекомендую
Перед вами оригінальна ідея, як приготувати картопляний суп з брокколі і шинкою. Консистенцію супу можна коригувати, додаючи молоко або воду, але мені здається, що він хороший саме в більш густому варіанті. Шинка і сир чудово доповнюють супчик, але при бажанні можна додавати гриби, наприклад, або інші овочі за смаком. Спробувати хоча б раз варто точно
- Картопля - 2 кілограма
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Молоко - 4 склянки (або навпіл з вершками)
- Сир - 500 грам
- Брокколі - 400 грам
- Шинка - 250-300 грам
- Сіль і перець - За смаком

1. Вимийте і очистіть картопля, наріжте дрібними кубиками.

2. Викладіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Після закипання посоліть і варіть на середньому вогні до м'якості картоплі.

3. Брокколі в даному випадку заморожена. Викладіть її в глибоку миску.

4. З готового картоплі злийте воду на брокколі, встановивши зверху друшляк. Після відкиньте брокколі на друшляк і обсушити.

5. Розтопити вершкове масло і обсмажте до легкого золотистого кольору подрібнену цибулю.

6. Розімніть картопля, влийте пару склянок молока і знову поставте на вогонь.

7. Як тільки молоко прогріється, міксером збийте картопля до однорідного пюре. Додайте обсмажену цибулю, молоко, що залишилося. Доведіть до кипіння суп, посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть брокколі і нарізану кубиками шинку. provara 2 хвилини і зніміть з вогню.

8. Перед подачею доповніть суп тертим сиром.
Смачного!
Смачного!