Картопляна запіканка з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся рецептом і покажу, як приготувати запіканку з шинкою. Вона порадує вас своїм ніжним смаком: прекрасно пропечені овочі, ароматна шинка, запах аджики. А також неповторний аромат.
Цей рецепт картопляної запіканки з шинкою дуже простий у виконанні. Всі інгредієнти, які в ньому використовуються, доступні. Витративши трохи часу на нарізку всіх компонентів, ви отримуєте апетитний, повноцінна вечеря, який обов'язково сподобається вашим домашнім. З цією стравою чудово гармонують овочі і улюблені вами соління. Хто любить їжу погостріше, може збільшити кількість аджики в складі заливки. Чудова запіканка - ситно, смачно.
- Картопля - 800 грам
- Шинка - 300 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Крем - 150 грам
- Аджика - 150 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Для початку начистити цибулю. Поріжте його півкільцями.
2. Наріжте шинку рівними смужками (соломкою). Можна використовувати і копчене м'ясо з жировими прошарками.
3. Очищену картоплю наріжте тонкими кружечками. Форму для запікання змастіть маслом. Викладіть картоплю на форму в кілька рядів так, щоб не залишалося просвітів між кружечками.
4. На картопля викладіть шматочки шинки. Шинку покрийте шаром цибулі. В якості наступного шару використовуйте натертий на великій тертці сир.
5. Підготуйте спеціальну заливку для запіканки. Для цього покладіть в окрему мисочку сметану, посипте меленим перцем, приправити сіллю. За смаком додайте аджику. Перемішайте.
6. Залийте запіканку. Поставте форму в розігріту духовку. Процес запікання триватиме 1 час. Температура в духовці - 200 градусів.
7. Після того як блюдо приготується, його подають злегка остигнув або холодним. Перед подачею можна присипати свіжою зеленню. Смачного.