Іспанська картопляна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Омлет - візитна картка іспанської кухні, це омлет на оливковій олії з курячих яєць з картоплею і цибулею, обсмажений з двох сторін на сковороді.
Іспанська картопляна запіканка називається "тортілья" . Це нарізаний сиру картоплю тонкими кружечками, або кубиками, обсмажується і просто заливається збитими яйцями. Це чудовий обід або сніданок для всієї родини. Відмінно підійде для пікніка, адже вона і в холодному вигляді не менше смачна. Хочу вам розповісти, як приготувати іспанську картопляну запіканку, це смачне і чудове блюдо.
- Картопля - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 4 штуки
- Масло оливкове - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Картопля наріжте кубиками.
Залийте холодною водою.
Лук наріжте чверть кільцями.
У глибоку сковороду налийте оливкова олія, розігрійте.
Злийте воду з картоплі, обсушити, посоліть його і додайте в розігріте масло.
Обсмажуйте на сильному вогні 4-5 хвилин.
Додайте цибулю, обсмажуйте разом на середньому вогні 1-2 хвилини.
Обсмажуйте цибулю і картоплю на повільному вогні до готовності.
Вбийте яйця в глибоку тарілку. Розмішайте їх віночком.
З картоплі злити масло, в збиті яйця додайте обсмажену картоплю з цибулею. Добре перемішайте, slegka сіль.
У сковороду додайте трохи оливкового масла, влийте яєчно-картопляну суміш, поставте на середній вогонь. Протягом 1 хвилини перемішайте. Потім дайте 2 хвилини підсмажиться, щоб вийшла корочка.
Накрийте сковороду великим блюдом.
Переверніть сковороду на блюдо. Тортілья повинна виявитися догори дном.
Потім з блюда акуратно перемістіть тортилью в сковороду. Обсмажуйте 2-3 хвилини. Цей процес слід повторити 2-3 рази.
Викладіть Tortilla de patatas на велике блюдо.
Іспанська картопляна запіканка засмаженою і соковита всередині. Смачного!