Рецепт Флан іспанська фото

Флан іспанська
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко , Карамель
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Десерти
Кількість порцій: 2
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Флан в іспанській кухні дуже популярний. Ще цей дуже смачний десерт називають"крем-брюле навпаки" . Ніжний, ароматний, з вишуканим карамельним соусом, він обов'язково припаде до смаку вашій родині.

Опис приготування:

Давайте порадуємо своїх рідних чудовим іспанським десертом. Флан готується дуже просто, але щоб по-справжньому насолодитися вишуканим смаком, необхідно запастися терпінням. Цей десерт нагадує собою крем-брюле або крем-карамель. Приготувати флан зовсім нескладно, а в результаті у вас вийде оригінальний, яскравий, дуже ніжний і смачний десерт. Ну, а як приготувати флан іспанська, читаємо в рецепті нижче.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Яйце - 2-3 штук
  • Цукор - 120 грам(80 г - для карамелі, 40 г - для флана)
  • Ванілін - 1-2 Щепоток
  • Обкладинка - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 20 грам
флан іспанська - фото крок 1
Насамперед додамо нашому майбутньому Фланьо смак. Для цього необхідно довести до кипіння молоко з паличкою кориці.
флан іспанська - фото крок 2
А тим часом приготуємо карамель. На сковороду висипаємо цукор, додаємо сік лимона і воду і, постійно помішуючи, варимо до стану карамелі потрібного вам кольору.
флан іспанська - фото крок 3
З молока потрібно дістати паличку кориці. Остудите молоко до 30 градусів. Потім додайте в нього яйця і цукор з ваніллю.
флан іспанська - фото крок 4
За допомогою міксера збиваємо цю суміш до повного розчинення цукру.
флан іспанська - фото крок 5
Форми для Флан необхідно щедро змастити вершковим маслом.
флан іспанська - фото крок 6
Потім на дно форми виливаємо карамель.
флан іспанська - фото крок 7
Далі наливаємо в форми молочно-яєчну суміш. Потім формочки переставляємо в більшу форму, наповнену водою до половини маленьких форм.
флан іспанська - фото крок 8
Відправляємо флан в розігріту до 160 градусів духовку на 40-50 хвилин, якщо формочки маленькі, і на годину-півтора, якщо у вас форми побільше.
флан іспанська - фото крок 9
Готовий іспанська флан необхідно остудити при кімнатній температурі, потім загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник годин на 6-8.
флан іспанська - фото крок 10
Щоб витягти флан з формочки, необхідно по краю провести теплим ножем. Потім накрити плоскою тарілкою форму і перевернути.
флан іспанська - фото крок 11
Флан іспанська готовий до вживання.

Схожі рецепти