Флан іспанська
(покроковий рецепт з фото)
Флан в іспанській кухні дуже популярний. Ще цей дуже смачний десерт називають "крем-брюле навпаки" . Ніжний, ароматний, з вишуканим карамельним соусом, він обов'язково припаде до смаку вашій родині.
Давайте порадуємо своїх рідних чудовим іспанським десертом. Флан готується дуже просто, але щоб по-справжньому насолодитися вишуканим смаком, необхідно запастися терпінням. Цей десерт нагадує собою крем-брюле або крем-карамель. Приготувати флан зовсім нескладно, а в результаті у вас вийде оригінальний, яскравий, дуже ніжний і смачний десерт. Ну, а як приготувати флан іспанська, читаємо в рецепті нижче.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 2-3 штук
- Цукор - 120 грам(80 г - для карамелі, 40 г - для флана)
- Ванілін - 1-2 Щепоток
- Обкладинка - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 20 грам
Насамперед додамо нашому майбутньому Фланьо смак. Для цього необхідно довести до кипіння молоко з паличкою кориці.
А тим часом приготуємо карамель. На сковороду висипаємо цукор, додаємо сік лимона і воду і, постійно помішуючи, варимо до стану карамелі потрібного вам кольору.
З молока потрібно дістати паличку кориці. Остудите молоко до 30 градусів. Потім додайте в нього яйця і цукор з ваніллю.
За допомогою міксера збиваємо цю суміш до повного розчинення цукру.
Форми для Флан необхідно щедро змастити вершковим маслом.
Потім на дно форми виливаємо карамель.
Далі наливаємо в форми молочно-яєчну суміш. Потім формочки переставляємо в більшу форму, наповнену водою до половини маленьких форм.
Відправляємо флан в розігріту до 160 градусів духовку на 40-50 хвилин, якщо формочки маленькі, і на годину-півтора, якщо у вас форми побільше.
Готовий іспанська флан необхідно остудити при кімнатній температурі, потім загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник годин на 6-8.
Щоб витягти флан з формочки, необхідно по краю провести теплим ножем. Потім накрити плоскою тарілкою форму і перевернути.
Флан іспанська готовий до вживання.