Ніжний флан
(покроковий рецепт з фото)
В іспаномовних країнах фланом називають саме карамельний пудинг - головну радість місцевих ласунів. За що ж все так люблять флан? Рекомендую ознайомитися з цим рецептом ближче.
Чудовий рецепт м'якого ніжного десерту, з впевненою ванільною нотою. Він настільки тане в роті, що це задоволення хочеться розтягнути якнайдовше. Цей десерт в широкому асортименті представлений в кращих іспанських кондитерських, а я пропоную приготувати ніжний флан за моїм рецептом.
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1/4 склянки
- Згущене молоко - 400 грам
- Кип'ячене молоко - 350 мілілітрів
- Яйця курячі - 3 штуки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
1. Для карамелі змішайте цукор і воду. Варіть на середньому вогні, час від часу помішуючи, поки карамель не придбає золотавий колір.
2. Коли карамель піобрела потрібний колір, вилийте карамель в формочки для Флан.
3. Пока карамель не затвердела, приступите до наступного етапу.
4. Змішайте згущене молоко, кип'ячене молоко, яйця, ванільний цукор і сіль до отримання однорідної маси.
5. Готову масу вилийте поверх карамелі.
6. Випікайте флан в ємності, яка на 1/3 заповнена гарячою водою. Поставте деко з фланом в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин. Готовий десерт остуджують в холодильнику 2-3 години і подавайте до столу. Смачного!