Рецепт Латинський флан фото

Латинський флан
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Молочні продукти, Молоко, Згущене молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Солодке, Десерти, Пудинг

Флан - карамельний пудинг на основі молока, цукру і яєць. Десерт родом з Іспанії, тому його готують в усіх іспаномовних країнах. Робити його краще самостійно, але уважно і чітко.

Це дуже смачний десерт, який готується досить просто і прикрашає кожен святковий стіл в Іспанії. Тільки подбайте про підготовку заздалегідь, оскільки десерт повинен настоятися в холодильнику. Є варіація подачі пудингу не в великій формі, а в порційних. Прикрашати флан не потрібно, він сам по собі виглядає дуже апетитно!

  • Цукор - 2/3 склянки
  • Сгущённое молоко без сахара, банку - 1 штука
  • Згущене молоко з цукром, банку - 1 штука
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Яєчний жовток - 5 штук
  • Бурбон - 1 Ст. Ложка
  • Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
латинський флан - фото крок 1
У каструлі, поставленої на вогонь, перемішайте цукор з 0, 25 склянки води до отримання однорідної сиропу.
латинський флан - фото крок 2
Потім доведіть суміш до кипіння і варіть до золотистого кольору.
латинський флан - фото крок 3
Приберіть суміш з плити. Залиште її, поки вона не придбає бурштиновий колір, на це піде близько 15 хвилин.
латинський флан - фото крок 4
Поставте карамель на вогонь, додайте 2 ст. Ложки води. Знову доведіть до кипіння і вимкніть.
латинський флан - фото крок 5
Готову карамель влийте в глибоку форму. Приберіть в сторону.
латинський флан - фото крок 6
Поки займіться основою. Взбейте сгущёнку, молоко, сіль, бурбон і ваніль.
латинський флан - фото крок 7
Далі суміш процідіть і вилийте до карамелі.
латинський флан - фото крок 8
Форму для випічки поставте в іншу, велику. Влийте в нижню частину воду. Надішліть флан в духовку на 80 хвилин при 180 градусах. Потім залиште його без духовки на водяній бані протягом години.
латинський флан - фото крок 9
Після цього затягніть форму з пудингом харчовою плівкою. Приберіть десерт в холодильник мінімум на 8 годин.
латинський флан - фото крок 10
Перед подачею переверніть форму з фланом. Приємного чаювання!

Схожі рецепти