Латинський флан
(покроковий рецепт з фото)
Флан - карамельний пудинг на основі молока, цукру і яєць. Десерт родом з Іспанії, тому його готують в усіх іспаномовних країнах. Робити його краще самостійно, але уважно і чітко.
Це дуже смачний десерт, який готується досить просто і прикрашає кожен святковий стіл в Іспанії. Тільки подбайте про підготовку заздалегідь, оскільки десерт повинен настоятися в холодильнику. Є варіація подачі пудингу не в великій формі, а в порційних. Прикрашати флан не потрібно, він сам по собі виглядає дуже апетитно!
- Цукор - 2/3 склянки
- Сгущённое молоко без сахара, банку - 1 штука
- Згущене молоко з цукром, банку - 1 штука
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Яєчний жовток - 5 штук
- Бурбон - 1 Ст. Ложка
- Екстракт ванілі - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
У каструлі, поставленої на вогонь, перемішайте цукор з 0, 25 склянки води до отримання однорідної сиропу.
Потім доведіть суміш до кипіння і варіть до золотистого кольору.
Приберіть суміш з плити. Залиште її, поки вона не придбає бурштиновий колір, на це піде близько 15 хвилин.
Поставте карамель на вогонь, додайте 2 ст. Ложки води. Знову доведіть до кипіння і вимкніть.
Готову карамель влийте в глибоку форму. Приберіть в сторону.
Поки займіться основою. Взбейте сгущёнку, молоко, сіль, бурбон і ваніль.
Далі суміш процідіть і вилийте до карамелі.
Форму для випічки поставте в іншу, велику. Влийте в нижню частину воду. Надішліть флан в духовку на 80 хвилин при 180 градусах. Потім залиште його без духовки на водяній бані протягом години.
Після цього затягніть форму з пудингом харчовою плівкою. Приберіть десерт в холодильник мінімум на 8 годин.
Перед подачею переверніть форму з фланом. Приємного чаювання!