Флан
(покроковий рецепт з фото)
У кожної країни є свої рецепти. І що цікаво, іноді вони дуже схожі один на одного, але мають свої національні назви. Наприклад, як багато існує варіацій кексів.
Зараз ви познайомитеся з цікавою рецептом. Вивчіть, як приготувати флан. Ця французька випічка є одним з найшвидших в приготуванні видів кексу. Він подається прямо з печі, щоб начинка витікала з м'якого і легкого тесту. Ви вже в передчутті спробувати це кулінарне диво?
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор тростинний - 40 грам
- Яйце - 2 штуки
- Жовток - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
- Сіль морська - За смаком
Розігрійте духовку до 200 градусів. Візьміть дві невеликі формочки для запікання і змастіть їх трохи маслом. Також присипте борошном.
Вершкове масло розтопіть на водяній бані разом з шоколадом, зробіть єдину консистенцію. Остудіть масу.
Віночком в мисці збийте яйця з сіллю і цукром.
У шоколадну масу умішайте яєчну. Додайте борошно і добре перемішайте.
Розлийте отримане тісто в формочки. Запікайте його близько 8 хвилин, щоб серединка залишилася рідкою.
Відразу ж подавайте флан, посипавши його цукровою пудрою і витягнувши з формочок. Приємного чаювання!