Рецепт Паризький флан фото

Паризький флан
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке

Паризький флан - французький десерт, що складається з тонкого листового тіста і ніжного крему з ароматом ванілі. Досить вишукану страву, хоч готується просто і відносно швидко.

Зберігати готовий флан потрібно в холодильнику, прикривши харчовою плівкою протягом 3-4 днів. Але у нас він більше двох днів не затримується. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на десерт діаметром 18 см. Замість ванільного цукру можна взяти стручок ванілі, буде ще краще.

  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Цукор - 150 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Тісто листкове - 250 грам
паризький флан - фото крок 1
Зваріть крем. У каструлю налийте молоко і поставте на невеликий вогонь.
паризький флан - фото крок 2
Поки молоко закипає, відокремте жовтки від білків. Білки в цьому рецепті не знадобляться.
паризький флан - фото крок 3
Додайте цукор в жовтки і добре перемішайте.
паризький флан - фото крок 4
Всипте дві столові ложки борошна з гіркою і перемішайте. Влийте 2-3 столові ложки холодного молока і знову перемішайте.
паризький флан - фото крок 5
У гаряче молоко додайте приготовлену суміш з жовтків, цукру, ванільного цукру і борошна. Постійно перемішуючи віночком, Довести крем zagusteniâ. На це буде потрібно 3-4 хвилини. Відходити від каструлі не можна. Крем повинен бути без грудочок, але віночок з цим добре справляється.
паризький флан - фото крок 6
Листкове тісто трохи розкачайте і викладіть у форму, утворюючи бортики. Діаметр моєї форми 18 см.
паризький флан - фото крок 7
Заповніть тісто приготованим кремом.
паризький флан - фото крок 8
Випікайте десерт в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 40-50 хвилин.
паризький флан - фото крок 9
Готовий флан трохи остудіть і відправте в холодильник не менше, ніж на годину. Після наріжте і подавайте до столу.

Схожі рецепти