Паризький флан
(покроковий рецепт з фото)
Паризький флан - французький десерт, що складається з тонкого листового тіста і ніжного крему з ароматом ванілі. Досить вишукану страву, хоч готується просто і відносно швидко.
Зберігати готовий флан потрібно в холодильнику, прикривши харчовою плівкою протягом 3-4 днів. Але у нас він більше двох днів не затримується. Зазначена кількість інгредієнтів розраховане на десерт діаметром 18 см. Замість ванільного цукру можна взяти стручок ванілі, буде ще краще.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Тісто листкове - 250 грам
Зваріть крем. У каструлю налийте молоко і поставте на невеликий вогонь.
Поки молоко закипає, відокремте жовтки від білків. Білки в цьому рецепті не знадобляться.
Додайте цукор в жовтки і добре перемішайте.
Всипте дві столові ложки борошна з гіркою і перемішайте. Влийте 2-3 столові ложки холодного молока і знову перемішайте.
У гаряче молоко додайте приготовлену суміш з жовтків, цукру, ванільного цукру і борошна. Постійно перемішуючи віночком, Довести крем zagusteniâ. На це буде потрібно 3-4 хвилини. Відходити від каструлі не можна. Крем повинен бути без грудочок, але віночок з цим добре справляється.
Листкове тісто трохи розкачайте і викладіть у форму, утворюючи бортики. Діаметр моєї форми 18 см.
Заповніть тісто приготованим кремом.
Випікайте десерт в духовці, розігрітій до 175-180 градусів 40-50 хвилин.
Готовий флан трохи остудіть і відправте в холодильник не менше, ніж на годину. Після наріжте і подавайте до столу.