Картопляна Тортилла (іспанська омлет)
(покроковий рецепт з фото)
Тортилла це рецепт з Іспанії. Її можна їсти гарячої або холодної. Це свого роду омлет, з декількома інгредієнтами, в цьому рецепті картоплею, цибулею і копченим окостом.
Кількість порцій: 6
- Цибулина - 1 штука
- Зубчик часнику - 1 штука
- Картопля - 1 кілограм
- Яйця - 6 штук
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Копчена шинка - 2 скибочки
- Сіль, перець - - За смаком
Нарізати цибулину і часник.
Нарізати скибочки копченої шинки на тонкі смужки.
Нарізати картоплю, промити і просушити на рушнику.
Залити в сковороду оливкова олія, розігріти. Коли олія нагріється додати картоплю, часник, сіль. Перемішати.
Готувати під кришкою, періодично помішуючи, поки картопля не стане м'яким (близько 25 хвилин)
Додати цибулю і шинку, добре перемішати і залишити готуватися відкритим протягом ще 5 хвилин.
Порада: картопля, цибуля і шинку покласти в сито, щоб злити надлишок оливкової олії.
Тим часом збити яйця з сіллю і перцем віночком.
Додати картоплю і перемішати.
Поставити сковороду на середній вогонь, налити 4 столові ложки оливкової олії (які стекли з картоплі).
Коли масло розігріється, додати картопляно-яєчну суміш, перемішати.
Коли масло розігріється, додати картопляно-яєчну суміш, перемішати.
Зменшіть вогонь, накрити кришкою і залишити готуватися 3 хвилини.
Ваша Тортілла майже готова. Її треба перевернути
Використовуйте рукавички для захисту рук, міцно тримайте кришку і переверніть сковороду
Тортилла тепер на кришці.
Тортилла тепер на кришці.
Покласти Тортилли назад в сковорідку, дном вгору ще на 2-3 хвилини
Подавати нарізаним клинами, як пиріг, гарячим або холодним, якщо це можливо з зеленим салатом і французьким соусом (вінегрет) .