Салат «Тортилла»
(покроковий рецепт з фото)
Це листковий салат. Готувати його нешвидко і не дуже просто. Але якщо є бажання порадувати своїх близьких смачними і цікавим салатом, тоді треба приготувати інгредієнти і діяти.
При бажанні можна замінити куряче м'ясо шинкою. Можна не додавати гриби.
- Куряче м'ясо - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Твердий сир - 150 грам
- Горіхи - 100 грам
- Яблуко - 1 штука
- Майонез - За смаком
- Гриби печериці - 200 грам
- Білий батон - 4 скибочки
1. Готуємо продукти. Зварити яйця і відокремити білки від жовтка. Білки натерти на крупній тертці. Терті яєчні білки укладаємо на плоску тарілку першим шаром і змащуємо майонезом. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності з цибулею. Гриби кладемо другим шаром на білки.
2. Куряче м'ясо. М'ясо зварити, остудити і нарізати дрібними кубиками. На салатну тарілку м'ясо викладаємо другим шаром і теж змащуємо майонезом.
3. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Замаринувати цибулю в оцті хвилин на 20-30 і викласти на м'ясо. Для цього салату краще взяти кисло-солодке яблуко. Яблуко натерти на крупній тертці, скласти поверх лука і змастити майонезом. Батон нарізати дрібними кубиками й обсмажити на оливковій олії. Остудити і викласти поверх яблука.
4. Яєчний жовток і сир натерти на середній терці. Поверх сухариків викласти яйця, потім сир і змащуємо майонезом.
5. Порубати крупно чищені горіхи і рясно посипати ними салат. Салат майже готовий.
6. Із залишків тертого сиру зліпити голову черепахи і прикласти до салату. З чіпсів можна приробити лапки черепасі. На панцирі черепахи намалювати візерунок сіточку з майонезу.