Рецепт Салат «Тортилла» фото

Салат «Тортилла»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Низькокалорійні
На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Це листковий салат. Готувати його нешвидко і не дуже просто. Але якщо є бажання порадувати своїх близьких смачними і цікавим салатом, тоді треба приготувати інгредієнти і діяти.

Опис приготування:

При бажанні можна замінити куряче м'ясо шинкою. Можна не додавати гриби.

  • Куряче м'ясо - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйця - 4 штуки
  • Твердий сир - 150 грам
  • Горіхи - 100 грам
  • Яблуко - 1 штука
  • Майонез - За смаком
  • Гриби печериці - 200 грам
  • Білий батон - 4 скибочки
салат
1. Готуємо продукти. Зварити яйця і відокремити білки від жовтка. Білки натерти на крупній тертці. Терті яєчні білки укладаємо на плоску тарілку першим шаром і змащуємо майонезом. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності з цибулею. Гриби кладемо другим шаром на білки.
салат
2. Куряче м'ясо. М'ясо зварити, остудити і нарізати дрібними кубиками. На салатну тарілку м'ясо викладаємо другим шаром і теж змащуємо майонезом.
салат
3. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати. Замаринувати цибулю в оцті хвилин на 20-30 і викласти на м'ясо. Для цього салату краще взяти кисло-солодке яблуко. Яблуко натерти на крупній тертці, скласти поверх лука і змастити майонезом. Батон нарізати дрібними кубиками й обсмажити на оливковій олії. Остудити і викласти поверх яблука.
салат
4. Яєчний жовток і сир натерти на середній терці. Поверх сухариків викласти яйця, потім сир і змащуємо майонезом.
салат
5. Порубати крупно чищені горіхи і рясно посипати ними салат. Салат майже готовий.
салат
6. Із залишків тертого сиру зліпити голову черепахи і прикласти до салату. З чіпсів можна приробити лапки черепасі. На панцирі черепахи намалювати візерунок сіточку з майонезу.

Схожі рецепти