Запіканка в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу запропонувати вам подивитися, як приготувати запіканку в фользі. Це буде вегетаріанська запіканка з макаронів з сиром. Вона виходить ніжною за рахунок того, що запікається у фользі.
Працюючи з фольгою, потрібно бути обережними. По перше, вона не повинна стикатися з сиром, щоб він не підгорів. По-друге, знімати фольгу слід акуратно, щоб не обпектися парою.
Завдяки фользі запіканка буде м'якою і ніжною, макарони не стануть сухими і будуть просякнуті томатним соусом і сиром.
- Макарони - 400 грам (спіральки)
- Пармезан - 100 грам
- Rikotta - 150 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Моцарелла - 100 грам
- Соус "маринара" - 200 мілілітрів (можна використовувати соус з консервованих томатів)
- Сіль - За смаком
Макарони відварити в підсоленій воді, НЕ доваривши хвилини дві від того часу, яке зазначено на упаковці.
З макаронів злийте воду і змішайте їх з третиною томатного соусу. У форму для запікання налийте пару ложок соусу і викладіть частина макаронів. Пармезан натрію, половину викладіть на макарони разом з половиною рікотти. Потім - друга частина макаронів, соус, що залишився, пермезан і рикотта. Зверху покладіть дрібно нарізану моцарелу.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Накрийте форму фольгою і відправте запікатися на 35 хвилин.
Приберіть фольгу і запікайте ще хвилин 10, щоб утворилася сирна скоринка.
Подавайте запіканку гарячою. За смаком прикрасьте свіжою зеленню або доповніть овочами.