Рецепт Запіканка «персонал» з куркою фото

Запіканка «персонал» з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Птах , Сир , Курка , Макарони , Куряча грудка
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

В Європі дуже популярна запіканка"Мак-н-чіз" , але я пропоную зробити її більш ситної і злегка адаптувати до наших продуктів і смаковим уподобанням. Дивіться, що у мене з цього вийшло!

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати запіканку"Макчіз" з куркою, дуже простий і доступний. Тут все ті інгредієнти, які можна знайти в магазині за кутом або в найближчому супермаркеті: курка, макарони і сир. Готується запіканка дуже просто, єдине, доведеться повозитися з приготуванням соусу"Бешамель" , але якщо ви такі ж любителі"творити" на кухні, як я, то вам це буде тільки в радість. Ось, наприклад, скажу, що раніше соус"Бешамель" у мене виходив смачним, але завжди з грудочками, тому доводилося постійно протирати його через сито. Але я так часто стала готувати цей соус, що набила руку, і тепер цей соус можу приготувати навіть із закритими очима і, здається, відчуваю його інтуїтивно. Це я до чого? Та до того, що якщо у вас щось не виходить, не впадайте у відчай з першої спроби!

  • Макарони - 400 грам
  • Сир твердий - 150 грам
  • Куряча грудка - 200 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 30 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Мускатний горіх - 1 щіпка (мелений)
запіканка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Макарони заздалегідь відваріть в злегка підсоленій воді до готовності.
запіканка
Насамперед приготуйте соус"Бешамель" . Для цього в невеликій каструльці розтопіть шматочок вершкового масла. Потім всипте борошно і дуже енергійно і швидко розмішайте її віночком, щоб вона повністю змішалася з маслом і маса перетворилася практично в грудочку. Тепер влийте молоко, і знову доведеться енергійно попрацювати віночком. Каструлька стоїть на середньому вогні, і ви постійно помішує її вміст. Коли соус буде більш-менш однорідним, додайте по щіпці солі, перцю і меленого мускатного горіха.
запіканка
Якщо ви все будете робити в точності за інструкцією, то грудочок вийти не повинно. Якщо ж все-таки вони з'явилися, то просто перетріть соус через сито.
запіканка
Курячі грудки поріжте на пластини і злегка відбийте молоточком. Присипте сіллю і перцем.
запіканка
Сир натріть на дрібній тертці. Розділіть весь сир на 2 частини, до однієї частини додайте соус"Бешамель" , добре розмішайте.
запіканка
Змішайте сирну масу з відвареними макаронами і перемішайте, щоб макарони максимально рівномірно були змащені сумішшю соусу"Бешамель" і сиру.
запіканка
На дно жароміцної форми для запікання (мені дуже зручно використовувати формочки з фольги) викладіть в один шар пластини курячої грудки. Зверху викладіть макаронно-сирну масу.
запіканка
Зверху на макарони викладіть другу половину натертого сиру.
запіканка
Запіканку"Макчіз" з куркою запікайте в духовці 20 хвилин (температура - 180 градусів) до золотистої скоринки.
запіканка
Запіканка готова! Дайте їй кілька хвилин охолонути - і подавайте до столу! Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти