Картопляна запіканка з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам взяти на замітку досить простий варіант, як приготувати картопляну запіканку з куркою і грибами. Буде ситно, дуже апетитно і неймовірно смачно.
В даному випадку використовується копчена курка, але при бажанні ви можете взяти і відварне або обсмажене філе. Така картопляна запіканка з куркою і грибами в домашніх умовах стане відмінним варіантом основного блюда для всієї родини.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень - 1 щіпка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Гриби - 200 грам
- Лимон - 1 штука
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 400 мілілітрів
- Сир - 200 грам
- Копчена курка - 500 грам
- Картопля - 6-8 штук
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крем - 2-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 100 грам
1. Насамперед очистіть картопля, наріжте його середнього розміру шматочками і відваріть в підсоленій воді до готовності.
2. Цибулю і часник очистіть і подрібніть. На сковороді розігрійте оливкову олію, надішліть їх туди. Додайте зелень, паприка, сіль і перець. Смажте на середньому вогні хвилин 10, періодично помішуючи.
3. Вимийте, обсушити і наріжте скибочками гриби. Викладіть їх на сковороду. З лимона натріть цедру і додайте разом з грибами (рецепт від цього тільки виграє). Продовжуйте смажити, помішуючи, до готовності грибів.
4. Зніміть сковороду з вогню, всипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
5. Знову відправте на вогонь і тонкою цівкою влийте молоко, постійно помішуючи. Для більш пікантного смаку рекомендую додати також сік лимона. Залиште нудитися на повільному вогні.
6. З картоплі злити воду, додайте трохи вершкового масла, сметану. Посоліть і поперчіть за смаком. Розімніть в пюре і вбийте яйце. Ще раз як слід перемішайте.
7. На сковороду додайте тертий сир і подрібнену копчену курку. Акуратно все перемішайте і дайте сиру розплавитися. Після цього можна знімати з вогню.
8. В окремій мисочці з'єднайте панірувальні сухарі, трохи сиру (ідеальний варіант - використовувати пармезан) і вершкового масла. Перемішайте як слід.
9. Дно жароміцної форми змастіть трохи маслом. Викладіть на дно половину картопляного пюре. Розподіліть начинку і накрийте залишилися пюре. Присипте зверху сиром з сухарями, відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
10. Випікається картопляна запіканка з куркою і грибами в домашніх умовах близько 30-40 хвилин. Коли верх зарум'яниться, це означатиме, що блюдо можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!