Рецепт Картопляна запіканка з фаршем і грибами фото

Картопляна запіканка з фаршем і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопляна запіканка з фаршем і грибами - чудове блюдо для сімейної вечері. Можна таку запіканку подати і на святковий стіл. Вона поєднує в собі і м'ясо, і гарнір, і грибний соус. Спробуйте!

Опис приготування:

Картопляна запіканка з фаршем і грибами - класичне блюдо, виготовлене за простим рецептом. Готуємо пюре, обсмажуємо фарш з грибами, потім викладаємо шарами в форму. Посипаємо тертим сиром і випікаємо до готовності. Просто і шалено смачно. Фарш можна використовувати будь-який, гриби - свіжі або сушені.

  • Фарш - 400 грам
  • Печериці - 400-500 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 4 зубчики
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Борошно - 1/4 склянки
  • Курячий бульйон - 3 склянки
  • Вершки жирні - 1/2 склянки
  • Картопля - 6-8 штук
  • Яйця - 3 штуки
  • Сир жовтий тертий - 1 Склянка
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 1
1. Обсмажте фарш в сковороді на середньому вогні. Фарш повинен поміняти колір. До речі, можна використовувати не тільки яловичий або свинячий фарш, але і фарш польських або італійських ковбасок. З таких ковбасок треба просто зняти шкірку.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 2
2. Обсмажений фарш викладіть в окрему тарілку, а сковороду протріть паперовим рушником.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 3
3. У сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла. На середньому вогні обсмажте промиті і порізані пластинками печериці, нарізаний невеликими кубиками цибулю і подрібнені 3 зубчики часнику. Додати сіль, поперчіть, перемішайте. Смажте протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 4
4. Через 10-15 хвилин поступово введіть 1/4 склянки борошна, помішуючи.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 5
5. Додайте до грибів і цибулі 2 склянки курячого бульйону (можна розвести в окропі бульйонний кубик).
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 6
6. Доведіть соус до кипіння і варити протягом 5 хвилин. Грибний соус повинен загуснути.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 7
7. В соус додайте 1/4 склянки жирних вершків.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 8
8. Додайте в грибний соус обсмажені фарш, перемішайте. Прогрійте протягом декількох хвилин і зніміть з вогню.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 9
9. Увімкніть духовку нагріватися до 170 градусів. Картоплю очистіть, промийте, наріжте кубиками і зваріть в підсоленій воді до готовності. Вона повинна бути м'якою.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 10
10. У сотейнику розігрійте 1/3 склянки курячого бульйону, додайте до нього 1/3 склянки вершків, 100 гр масла, пропущений через прес зубчик часнику. Зніміть з вогню, коли масло розтане і суміш стане однорідною.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 11
11. Відварену картоплю збийте в міксері або блендері, додавши до нього молочно-масляну суміш.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 12
12. Вбийте в пюре яйця, продовжуючи збивати, по одному за раз.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 13
13. На дно форми для випічки викладіть фарш з грибами.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 14
14. На фарш з грибами викладіть шар картопляного пюре. Розрівняйте його ложкою.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 15
15. На пюре розподіліть шар тертого сиру.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 16
16. Запікайте блюдо протягом 30-40 хвилин в розігрітій духовці.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 17
17. У готової запіканки з фаршем і грибами сир повинен розплавитися і стати коричнево-золотого кольору.
картопляна запіканка з фаршем і грибами - фото крок 18
18. Запіканку з фаршем і грибами подавайте порційно з овочами або свіжим салатом. Смачного!

Схожі рецепти