Картопляна запіканка з фаршем і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Так як запіканка - блюдо універсальне, то і готувати її можна часто, не набридне. А все тому, що вона завжди різна. Ось, як приготувати картопляну запіканку з фаршем і помідорами.
Щоб правильно запекти запіканку, досить рівномірно закласти шари, щоб все гарненько пропеклося. Картопля, як правило, кладуть першим шаром. Зверху йде фарш, м'ясо або гриби. Останній верхній шар, як правило, найсоковитіший. Він буде стікати вниз, даючи сік іншим верствам.
- Фарш м'ясний - 600 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 3 штуки
- Майонез / сметана - 100 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Для початку почистимо картоплю. Промиємо і наріжемо на кружечки. Цибулину очистимо й наріжемо півкільцями. Додамо в миску до цибулі з картоплею 50 г майонезу, посолимо, поперчити і перемішати.
Тепер викладемо фарш в іншу миску. Другу цибулину нарубаємо дрібно. Потремо часник на тертці. Додамо сіль і перець. Перемішаємо.
Візьмемо сковороду або піднос з високими бортиками. Змажемо маслом. Першим шаром викладемо картоплю з цибулею. На ній розмістимо фарш. Наріжемо помідори і викладемо зверху. Смажена їх майонезом або сметаною за бажанням. Поставимо в духовку при 200 градусах на 50 хвилин.
Через 50 хвилин виймаємо піднос. Посипаємо помідорний шар натертим сиром і ставимо назад в духовку на 10-15 хвилин. Коли сир утворює рідку субстанцію і запече, можна витягувати. Все готово, подавайте запіканку у власному соку!