Картопляна запіканка з фаршем для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Хочете годувати своє чадо ситної і корисною їжею? тоді дізнайтеся, як приготувати картопляну запіканку з фаршем для дітей. Вона багата білком, жирами, вуглеводами і обходиться без обсмажування продуктів.
Оскільки це рецепт запіканки для дітей, я не кладу сюди перець, а солі додаю мінімальна кількість.
Як видно, запіканка багата білком, адже в ній міститься м'ясо, молоко, яйце і сир. Крім того, в страві є такі овочі як морква, цибулю і помідори. Ви можете сміливо годувати дітей цієї запіканкою. Вона їм обов'язково сподобається.
- Картопля - 6 штук
- Фарш - 1 кілограм (свинина + яловичина або тільки яловичина)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Помідор - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Молоко - 1 Склянка
Картопля добре промийте і, не очищаючи, покладіть в каструлю. Залийте водою і відваріть до готовності. Це займе близько півгодини. Коли картопля охолоне, очистіть його.
Цибулю дрібно наріжте, а морква очистіть і натріть на крупній тертці. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть туди фарш, цибуля, морква і обсмажте. Додайте у фарш трохи солі. Потім до фаршу додайте яйце і вершки, швидко перемішайте.
Картопля наріжте кружальцями і викладіть частина на дно форми, змащеній маслом. На картопля викладіть фарш. Фарш накрийте другим шаром картоплі, а на нього - томат, нарізаний тонкими кружечками. Отриману запіканку залийте соусом з молока і тертого сиру.
Духовку розігрійте до 200 градусів і поставте туди форму. Готується блюдо в середньому близько 40 хвилин. Блюдо подавайте гарячим. Якщо ваші діти люблять зелень, то додайте до запіканці нарізану кріп або петрушку.