Картопляна запіканка з грибами і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо потрібно швидко і легко, але смачно і ситно приготувати вечерю, то картопляна запіканка відмінно для цього підійде. Яскрава, з родзинкою notkoy, апетитна - вона гідна і святкового столу.
Запіканки - одне з улюблених страв багатьох господинь, адже готуються вони дуже легко. З простого набору продуктів можна приготувати чудову, ароматну і дуже смачну запіканку на вечерю або навіть на святковий стіл. Пропоную вашій увазі простий рецепт, як приготувати картопляну запіканку з грибами і помідорами. Ситне, смачне, з пікантною ноткою блюдо сподобається всій вашій родині. А якщо замінити звичайний майонез на пісний, то у вас вийде відмінний блюдо для днів посту.
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 0, 5 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Майонез або сметана - 4-5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Гриби миємо, чистимо і нарізаємо пластинками. Дрібно шаткуємо цибулю і разом з грибами обсмажуємо до напівготовності на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.
Картопля необхідно почистити і поставити варитися до готовності. Потім розминаємо його в пюре, солимо і додаємо перець за смаком.
Смажені остиглі гриби пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо сіль і перець за смаком.
Я поділяю пюре 3 частини і одну частину викладаємо в змащену маслом форму.
Далі викладаємо грибний фарш і знову картопляне пюре.
Моєму помідори, обсушуємо і нарізаємо тонкими кружечками. Потім викладаємо на шар з пюре.
Далі знову картопляне пюре, яке змащуємо сметаною або майонезом.
Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Але стежте за запіканкою, готуйте до утворення рум'яної скоринки.